MENÜ

İşte Phillip Cocu'nun 3 yıllık planı

Fenerbahçe’nin yeni teknik patronu Phillip Cocu, ilk yılı bir geçiş sezonu olarak düşünüyor. Esas takımın gelecek sezondan itibaren ortaya çıkmasını hesaplayan Hollandalı teknik adam, üçüncü yılında kusursuz bir takımın sahada olmasını planlıyor.

İşte Phillip Cocu'nun 3 yıllık planı

Milliyet Gazetesi'nden Senad Ok'un haberine göre; Fenerbahçe’de Sportif Direktör Damien Comolli ve Cocu ile üç yıllık yeni bir dönem başlarken, sarı-lacivertli teknik heyet bu süreç sonunda “Kusursuz bir Fenerbahçe” ortaya çıkarmanın düşüncesi içerisinde...

Sarı-lacivertliler her sezon şampiyonluk mücadelesi verecek ancak bunun ilk yılı herkes için çok zorlu geçecek. Cocu; bir yandan takımı, ligi, ülkeyi, kulübü tanıyacak, diğer yandan yarışmacı takım ortaya çıkarmaya çalışırken, bir yandan da uzun vadeli planlarını hayata geçirmeye çalışacak.

Bu yüzden ilk sezonda, Cocu’nun PSV’de yaptığı gibi takımı adım adım inşa edeceği bir dönem başlıyor. Bunun yanında Finansal Fair Play kısıtlamasının da bulunması nedeniyle mevcut kadroya üst düzey yıldızların transfer edilmesi zor... Makul maliyetteki oyuncular ve gençlerle takviyeli bir kadro ortaya çıkarılacak.

Cocu ilk yılı daha çok geçiş sezonu olarak düşünüyor. Esas takımını ise gelecek yıldan itibaren ortaya çıkaracak. Üçüncü sezonda ise kusursuz oynayan bir Fenerbahçe’nin sahada olması planlanıyor. Hollandalı teknik adam, şampiyon olmaya alışık bir kulüpten geldiğini belirterek yönetime beklentilerin farkında olduğunu vurguladı.

Bu yüzden lige iyi başlamak, sürekli yarışın içinde olmak, bununla birlikte takıma gösterilecek sabır da bu projenin başarılı olmasındaki en önemli etken olarak duruyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ