MENÜ

İşte Göztepe bu: 2-3

Yeşil-Mavililer 2-0 geriye düştüğü maçı 2-2'ye getirdi, ancak yenilmekten kurtulamadı. Bikoko'yla bir de penaltı atışından yararlanamayan Çaykur Rizespor, sahasında oynadığı ikinci maçta da kazanamadı

İşte Göztepe bu: 2-3

Bank Asya 1.Lig’de haftanın maçında gülen taraf Göztepe oldu. Yoğun yağmur yağışı altında oynanan ve nefesleri kesen mücadeleye İzmir ekibi süper başladı. 5. dakikada sol tarafta topla buluşan Emre, ceza sahasına girer girmez vurdu: 0-1. 23’te Çaykur Rizespor penaltı atışı kazandı, ancak Bikoko gol yapamadı. 33’te Ramazan’ın ortasında Bradley yükseldi. Güney Afrikalı futbolcu şık bir vuruşla farkı ikiye çıkarttı: 0-2. 44’te Çaykur Rizespor’un yıldızı Jallow ilk yarının skorunu belirledi: 1-2.

Rize bastırdı ama...

İkinci yarıda Karadeniz ekibi tempoyu artırdı. 55. dakikada Çaykur Rizespor’un kornerinde Jallow skoru eşitledi: 2-2. Ancak Göz Göz pes etmedi. 60’ta Göztepe’nin kullandığı kornerde ceza sahası içinde karambol oluştu. Son dokunan Hasan oldu ve takımını yeniden öne geçirdi: 2-3. Kalan bölümlerde Çaykur Rizespor gol için bastırırken, konuk taraf savunmada hatasız oynadı ve 7 yıl aradan sonra çıktığı Bank Asya 1.Lig’de ilk 3 puanını kazandı.

Maçtan notlar

* Rize’de meydana gelen sağanak yağış nedeniyle şehir merkezinde pek çok iş yeri ve evi sel bastı. Bu nedenle Yeşil-Mavili futbolseverler, dünkü karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. Sadece 2 bin kişilik bir grup, tribünlerdeki yerini aldı.
* Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, geçtiğimiz hafta Adanaspor önünde 2-0 galip gelen kadroyu Göztepe karşısında bozmadı.
* Göztepe’nin hocası Özcan Kızıltan, son idmanda sakatlanan Aydın Karabulut ve Yasin Avcı’yı dün kadroya almadı. Başarılı çalıştırıcı, Karşıyaka maçının 11’inde zorunlu değişikliğe gidip, bu iki ismin yerine Gürhan Gürsoy ve Emre Öztürk’e forma verdi.
* Sahasında ilk maçta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Çaykur Rizespor, taraftarı önünde Göztepe’ye de diş geçiremedi. Yeşil-Mavililer, tek galibiyetini geçtiğimiz hafta Adanaspor deplasmanında kazandı.
* 7 yıl aradan sonra Bank Asya 1.Lig’e çıkan Göztepe, Rizespor zaferiyle ilk 3 puanına ulaştı. 90 dakikanın ardından Sarı-Kırmızılı futbolcular büyük sevinç yaşadı.
* 3-2 biten zorlu karşılaşma, aynı zamanda Bank Asya 1.Lig’de yeni sezonun en gollü mücadelesi oldu.
* Çaykur Rizespor’un yabancı yıldızı Jallow oldukça iyi bir futbol ortaya koyarken attığı iki golle ayakta alkışlandı. Jallow bu sezon Bank Asya 1.Lig’de bir maçta duble yapan ilk futbolcu olmayı başardı.

Hocalar ne dedi?

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, zorlu 90 dakikanın ardından, “Son vuruşlarda çok şanssızdık. Bir de penaltı kaçırdık. Mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı, fakat olmadı” dedi. Göztepe’nin hocası Özcan Kızıltan ise, “Bir anlık rehavetten ötürü skor 2-0’dan 2-2 oldu. Fakat daha sonra toparlandık. Böylesine kritik bir deplasmanda galip gelmek önemli” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

YORUM YAZ