MENÜ

İşte futbolu unutmayanlar!

Ülkemizde futbolda gerilim tavan yapmış durumda. Çoğunluk bunun sadece bir oyun olduğunu unutmuş halde. Ancak bu dediklerimiz, yıllarını Türk sporuna vermiş ve ABD'de yaşayan 5 efsane çınar için geçerli değil.

İşte futbolu unutmayanlar!

Türkiye’de futbol anlamında şu günlerde gerilim oldukça tavan yapmış durumda. Şike olayları, şampiyonluk yarışı derken, bunun sadece bir oyun olduğunu ne yazık ki çoğunluk unutmuş bir halde. Ancak bu yazdıklarımız, ülkemizden kilometrelerce uzaklıkta olan 5 isim için geçerli değil; Kapriel Zarukyan, Garo Hatun, Samuel Karay, Avedis Tekkol ve Bogos Maryanoğlu (Amigo Kemik). ABD’de yaşayan bu 5’linin hayatı, Dolmabahçe’de, Şeref Stadı’nda, Spor Sergi Sarayı’nda, Vefa’da yaşadıklarıyla dolu. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un maçlarını kaçırmıyorlar ama 90 dakika sonunda sonuç ne olursa olsun onlar için hayat devam ediyor. İşte Los Angeles’ta yaşayan gazeteci Barbaros Tapan’ın kaleminden onların hikayeleri;

Haberin Devamı

Kapriel Zarukyan

1937 Samatya doğumlu. Futbola Sahakyan takımında başlamış. Hemen hemen tüm statlarda futbol oynamış. Lefter ve Yorgo Kasapoğlu’na karşı zorlu mücadeleler vermiş. 70 senelik Beşiktaş taraftarı. İlk maçına 10 yaşındayken gitmiş, o maçta da golü Süleyman Seba atmış. Dükkanının her tarafı, Beşiktaş’la dolu.

Samuel Karay

1948 İstanbul Gedikpaşa doğumlu. O da futbola Şişlispor’da başlamış. Daha sonra ise İnönü Stadı’nda kapalı serbest giriş kartı karşılığında Kumkapıspor’a transfer olmuş. Şike olaylarıyla ilgili, “O zaman hatır gönül işleri olurdu. Şu an spor ile duygusallığı bir türlü bilmiyoruz. Play-Off olayı da birden ortaya çıktı, kimseye faydası olmayacaktır” diyor.

Garo Hatun

1947 Pangaltı doğumlu. İlk olarak İstanbulspor’da Milli kalecimiz Yasin Özdenak ile başlamış futbola. Ardından basketbola geçmiş. Milli Takım hocasıyla kavga edince, Ay-Yıldızlı formayı giyememiş. 73-74’te 2. Lig’de sayı kralı olmuş. Kendisi Galatasaraylı. Los Angeles’taki Garos Delicasaten adlı dükkanı, takımlarımızın flamaları, bayrakları ve unutamadığı resimlerle dolu.

Haberin Devamı

Avedis Tekkol

1946 Ankara doğumlu. Beşiktaş genç takımında başlamış futbola. Kendisini Siyah-Beyazlılar’ın genç takımına Baba Hakkı’nın seçmesi ayrı bir gurur kaynağı onun için. Hiç beklemediği bir anda MLS Los Angeles ekiplerinden teklif almış. Bu sayede çalışma izni (Green Card) de alan Tekkol, önce United Armenian takımıyla anlaşmış ardından da efsaneler Johan Cruyff ve Georghe Best’le oynamış.

Bogos Maryanoğlu

Nam-ı değer Amigo Kemik, 1953 İstanbul Fatih doğumlu. Sarı-Lacivertli renklerle tanışması 7 yaşında okuldan kaçarak gittiği ve rahmetli Lefter’in son maçıymış. Tribünlerde büyümüş, daha sonra tribün lideri olmuş ve ufak tefek olduğundan bu lakabı almış. Kemik “Ne yaptıysam Fenerbahçe için yaptım” diyor ve şu an yaşananları büyük üzüntüyle takip ettiğini söylüyor.

Barbaros Tapan

YORUM YAZ