MENÜ

İşte Fatih

Geçmişini, mevcut verilerini, ruh halini ve formgrafiğini, Kadıköy öncesi masaya yatırdık. Fenerbahçe'ye karşı kariyerinde 16 kez oynadı, 6 gol attı... Trabzonspor dışında hiçbir formayla Fener'in filelerini havalandıramadı... Şu andaki formu ise şöyle özetliyor: Daha iyisi olamazdı

İşte Fatih

Trabzonspor’un efsane kaptanı olan ve Rusya macerasından, kısa bir Beşiktaş serüveninden sonra kariyerine Ankaragücü’nde devam eden Fatih Tekke, bu hafta Bordo-Mavili taraftarların en büyük umudu... Zira, en az kendi golcüleri kadar Fatih Tekke’nin yapacakları da Karadeniz temsilcisinin bu sezonki kaderini belirleyecek. Kadıköy’de oynanacak olan Fenerbahçe-Ankaragücü mücadelesi öncesinde FANATİK olarak hem deneyimli oyuncunun son form durumunu hem de ruh halini masaya yatırdık. İşte sonuçlar:

Haberin Devamı

Form durumu

Beşiktaş’tan sakat geldiği için ilk 1 ay Ankaragücü’nde forma giyemeyen Fatih Tekke, hızla form tuttu. Önce 18’de şans bulan deneyimli oyuncu, daha sonra da ilk 11’e girdi. Her ne kadar pazubandını başka isimler taksa da Fatih Tekke, Başkent ekibinde gizli kaptan pozisyonunda. As takıma adını yazdırıp gollerini de sıralayan yıldız, geçen haftaki Sivas maçında herkesi korkuttu. Burnunda kırık şüphesi vardı ama sonuç bu şekilde çıkmadı. Fenerbahçe sınavında mutlaka ilk 11’de olacak. Özellikle antrenmanlarda attığı goller ve yaptığı asistler, hocası Mesut Bakkal’ın yüzünü güldürüyor.

Ruh hali

Fatih’in ruh halini onu çok yakından tanıyan Trabzon’un eski başkan yardımcısı ve aile dostu İbrahim Hacıosmanoğlu’na sorduk: Fatih, ihtiyaç duyulan, karakterli oyuncuya örnektir. Trabzon değil, ekmeğini kazandığı Ankaragücü için oynayacaktır. Fatih, Beşiktaş’a imza attığında da, “Artık buranın askeriyim ama hep Trabzonsporlu kalacağım” demişti. İçinde beslediği duygular değişmemiştir ama farklı bir motivasyona da ihtiyaç duymaz. Şaibe-söylenti-teşvik gibi günümüz olgularının dışında bir adamdır.

Haberin Devamı

6 gol attı ama hic sevinemedi

Deneyimli golcünün rakamsal performansı hayli ilginç. Çünkü Türkiye’de Altay, Gaziantep, Beşiktaş ve Ankaragücü formalarını da terleten Fatih Tekke, Fenerbahçe ağlarını sadece Trabzonspor’da oynarken havalandırdı. Sarı-Lacivertliler’e karşı 16 kez şans bulan golcü, rakip filelere 6 gol gönderdi ama Trabzonspor hiç kazanamadı. Bu sezon 3 maç (96 dakika) Beşiktaş’ta, 9 maç da (535 dakika) Ankaragücü’nde mücadele eden Fatih Tekke, Başkent ekibinde 3 gol 2 asistlik bir performansa sahip.

YORUM YAZ