MENÜ

İşte Cocu'nun tercih edilme nedenleri

Sportif Direktör Comolli birçok yabancı aday arasından Hollandalı teknik direktörü seçti. Phillip Cocu; altyapı ile ilgili düşünceleri, maliyeti, felsefesi ve kendini ispat çabası içinde olması nedeniyle ideal isim olarak belirlendi.

İşte Cocu'nun tercih edilme nedenleri

Milliyet Gazetesi'nden Senad Ok'un haberine göre; Başkan Ali Koç’la yeni bir dönemin kapılarını açan Fenerbahçe’de teknik adamlık için Phillip Cocu’nun öne çıkmasında dört önemli faktör dikkat çekiyor. Sportif Direktör Damien Comolli birçok aday arasından Cocu’da karar kıldı. Bu tercihte Hollandalı teknik adamın; altyapı ile ilgili düşünceleri, maliyeti, felsefesi ve kendini ispat çabası içinde olması öne çıktı...

1-FELSEFESİ: Comolli, Cocu’nun oyun karakterine baktığında sarı-lacivertli takımın istediği anlayışla uyum gösterdiğini tespit etti. Özellikle iç saha maçlarında oynanacak futbol, taraftarın beğenisini kazanacak ve hücum ağırlık olacak. Deplasman maçları ve biraz daha güçlü rakipler içinse savunmanın daha önde olduğu bir plan devreye girecek.
2- ALTYAPI: Hollanda ekolünden olan Cocu, altyapının öneminin fazlasıyla farkında. Bu nedenle birçok yabancı teknik direktör gibi dev bütçeler ve hazır oyuncular peşinde koşmuyor. Mutlaka önemli birkaç isim takviyesi olacak. Ancak hem kulübün altyapısından gelen hem de uygun maliyetle transfer edilecek yabancı genç oyuncular da kadroda yer alacak.
3- MALİYETİ: Çok fazla yıldız talebi olmaması, Finansal Fair Play’i bilerek gelmesi ve daha çok genç ve gelişmekte olan oyuncularla bir hedefe yürümeyi amaçlayan Phillip Cocu bu açıdan yönetim için çok cazip bir isim olarak değerlendirildi. Ayrıca ücret olarak diğer yabancı adaylara göre makul bir maaş alacak.
4- İSPAT ÇABASI: PSV Eindhoven ile başarılı olup 3 kez şampiyonluk yaşasa da Cocu artık ülke dışına çıkma vaktinin geldiğini düşünüyor. Önümüzdeki dönemde Fenerbahçe’de de kendini ispat etmek ve daha büyük hedeflere ulaşmak istiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ