MENÜ

İşte Aslan'ın son bombası!

Herkes golcü bekliyordu, yönetim son takviyeyi orta sahaya yaptı. Sarı-Kırmızılılar, Altay'ın genç yeteneği Musa Çağıran'ın bonservisini 1 milyon Lira'ya aldı, sezon sonuna kadar oynatma hakkını İzmir kulübüne bıraktı.

İşte Aslan'ın son bombası!

Ara transferin şampiyonu Galatasaray, bir genç yeteneği daha kulübe kazandırdı. Sarı-Kırmızılılar, bir süre önce gündeme gelen Altay’ın genç yeteneği Musa Çağıran’ın bonservisini 1 milyon Lira’ya aldı. Anlaşma gereği Siyah-Beyazlı futbolcu sezon sonuna kadar Altay forması giymeye devam edecek, Galatasaray bonservis ücretinin yarısını şimdi, diğer yarısını da oyuncu resmi sözleşme imzaladıktan sonra ödeyecek. Orta sahada hem savunmadaki başarısı hem de hücum yönüyle dikkat çeken Musa, Futbol Federasyonu ve nüfus kaydına göre 17 Kasım 1992 doğumlu görünüyor. Ancak gerçeğin böyle olmadığını, FANATİK’te yer alan röportajında samimi bir şekilde itiraf etmişti.

Beşiktaşlı ama gönlü Cim Bom’da
Kendisinden 1 yaş büyük kardeşiyle aynı anda askere gitmemesi için babasının nüfusa 2 yıl geç yazdırdığını söyleyen Musa Çağıran, o röportajda başka çarpıcı açıklamalar da yapmıştı. Beşiktaşlı olduğunu, ancak Galatasaray’da oynamayı çok istediğini ifade eden genç yetenek, Ayhan Akman, Mehmet Topal ve Barış Özbek gibi isimlerin ‘düz’ oynadığını, bu nedenle Cim Bom’a gitmesi halinde formayı kimseye kaptırmayacağını iddia etmişti. Musa en büyük hayalinin Milan Baros’la birlikte oynamak olduğunu da sözlerine eklemişti.

Mini Yorum

Modern futbolun oyuncusu
Genç yaşına rağmen, Altay gibi Bank Asya Ligi’nde şampiyonluğa oynayan bir takımın sadece ilk yarıda bile 16 maçında forma giymesi Musa’nın kalitesini gösterir. Futbolculuk kumaşına gelince, iyi işlenirse Türk futboluna uzun yıllar hizmet edebilecek yetenekte. Güçlü fiziğinin yanı sıra çok yumuşak bileklere sahip. Bunların yanı sıra hava toplarına hakim ve hücum anlamında çok etkili, skorer bir oyuncu. En büyük artılarından biri çok iyi ara paslar, ters toplar atabilmesi. Her ne kadar ağır gibi görünse de, aslında modern futbolun gerektirdiği alan savunmasını iyi yaparak, sahayı çok iyi parsellemekte. Tek eksiği tecrübesi, ama bu kadar genç yaşta, bu özgüvene sahip bir takım oyuncusu olarak umut vaat ettiğini söyleyebiliriz.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ