MENÜ

İşte adaylar...

Fenerbahçe'de birkaç gündür yaşanan krizin ardından Teknik Direktör Ersun Yanal, görevinden istifa etti. Yeni sezona hazırlanan Sarı-Lacivertliler'de Yanal'ın koltuğu için adı geçen adaylar Mircea Lucescu, Mustafa Denizli, Aykut Kocaman, Joachim Löw, Roberto Carlos ve İsmail Kartal.

İşte adaylar...

Fenerbahçe'nin, Sevilla takımıyla yaptığı hazırlık maçının ardından Habertürk gazetesinde yer alan Feridun Niğdelioğlu imzalı haberle başlayan Ersun Yanal krizi, başarılı hocanın istifa etmesiyle başka bir boyut kazandı. Yanal hakkında ortaya atılan 'disiplinsiz davranışlar sergilediği' yönündeki iddiaları, Başkan Aziz Yıldırım'ın dün gerçekleştirdiği basın toplantısında yalanlamamasının ardından tecrübeli teknik adam görevi bıraktı. Sarı-Lacivertliler'i nisan ayında şampiyonluğa ulaştıran Ersun Yanal'ın bu kararının ardından takımın başına kimin geçeceğine ilişkin iddialar ortaya atılmaya başladı.

İlk aday Lucescu

Yanal'ın istifasının ardından Sarı-Lacivertliler'de gündeme gelen ilk isim Mircea Lucescu oldu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, takımın başına geçirmek için büyük çaba sarfettiği ancak başaramadığı Lucescu'yla ilgili olarak Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun yapacağı toplantının ardından harekete geçilmesi ve Rumen hoca için nabız yoklanması bekleniyor. Lucescu, daha önce Türkiye'de Galatasaray'ı ve Beşiktaş'ı şampiyon yapmıştı.

Kocaman alternatifi

Başkan'ın kafasındaki hoca adaylarından bir diğeri ise Aykut Kocaman. Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunun omurgasını kuran Kocaman, futbolcuların da fazlasıyla sevdiği bir isim. Sarı-Lacivertliler'den ayrıldıktan sonra hiçbir takımla anlaşmayan Kocaman'ın, Lucescu'yla anlaşılamaması halinde yeniden göreve çağrılacağı düşünülüyor.

Denizli de aday

Lucescu ve Kocaman'ın yanı sıra, tecrübeli teknik direktör Mustafa Denizli de Yanal'ın ardından takımı çalıştıracağı düşünülen hocalardan biri. Boşta olan Denizli de, Lucescu ya da Kocaman'dan beklenen yanıt alınamaması hâlinde gündeme alınacak.

Joachim Löw

Ne zaman ülkeye gelse mutlaka Kadıköy’e uğruyor, camiada hâlâ görüştüğü isimler var. Fakat Almanya ile Dünya Kupası’nı kaldırınca milli takımdaki kredisi tavan yaptı. Birçok devden teklif aldığı, reddettiği biliniyor. Yıldırım’ın kurmayları onun da kapısını çalacak, son kararını öğrenmeden hamle yapmayacak.

Roberto Carlos

İyi anılarla ayrıldı, Başkan Yıldırım’ın sıcak baktığı isimlerden. Sivas’ta kısıtlı şartlara rağmen fena sayılmayacak bir sezon geçirdi. Fenerbahçe’de çalışmaya o da sıcak bakıyor. Ancak mevcut tabloda 2 sıkıntı var...
Biri Sivas ile süren sözleşmesi, diğeri de henüz böyle bir deneyime tam anlamıyla hazır olup olmadığı.

İsmail Kartal

Dedikodu kazanı kaynıyor, iddialar çok... Fakat şu an için tek gerçek takımın bir süreliğine de olsa İsmail Kartal’a emanet edileceği. Kartal, Başkan Aziz Yıldırım’ın en fazla güvendiği isimlerden biri. Kocaman ile görevi bırakmak istediğinde buna izin vermemişti. Çok güçlü bir hoca bulunana kadar Fenerbahçe’yi Kartal ve ekibi çalıştıracak.

Haberin Devamı

ERSUN YANAL İSTATİSTİKLERİ

MIRCEA LUCESCU İSTATİSTİKLERİ

AYKUT KOCAMAN İSTATİSTİKLERİ

MUSTAFA DENİZLİ İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ