MENÜ

İşte Adalı'nın listesindeki 4 isim!

Beşiktaş Kulübü başkan adayı Serdal Adalı, yönetim kurulu listesinde yer alan 4 ismi açıkladı.

İşte Adalı'nın listesindeki 4 isim!

Yazılı yapılan açıklamada, Incercity Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Park F1 Pisti İşletme Sahibi Vural Ak, Kütahya Porselen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Araz Tamer Partners Finansal Danışmanlık şirketinin hissedarlarından Merdan Araz ve Ethica Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, Serdal Adalı yönetiminde aktif olarak rol alacak.

Beşiktaş'ta profesyonel yönetim, tesisleşme, finansal düzen ve sportif başarılar için Türkiye'nin en güçlü yönetimini kurmak istediklerini dile getiren Serdal Adalı'nın şu ifadelerine yer verildi;

"Beşiktaş'ı her alanda başarılara taşıyacak bir ekip kurmak için geceli gündüzlü çalışmalarımız devam ediyor. Geleceğin temellerini atarken profesyonel anlayışa sahip, kulübümüzü modern bir yapıyla zirveye taşıyacak bir yönetim kuruluna ihtiyacımız olduğunun farkındayız. Beşiktaş camiasının arzu ettiği güçlü yönetim kurulu listesini adım adım oluşturmaktayız. Listemize yeni katılan arkadaşlarımız da 17 Haziran sabahı başlayacağımız yeni dönemde kulübümüze önemli katkılar sağlayacaktır."

YÖNETİCİ KISA ÖZGEÇMİŞLER

-Dr. Murat AKDOĞAN-

1963 yılında doğan Dr. Murat Akdoğan, Marmara Üniversitesi'ndeki makine mühendisliği eğitimi sonrası işletme yönetimi ve organizasyon alanında yüksek lisansını tamamlamış ve ardından doktora yapmıştır.

Baymak Yönetim Kurulu Başkanlığı ve şirket ortaklığını yaklaşık 2 ay önce Hollandalı ortaklarına devreden Akdoğan, sağlık sektöründe faaliyetlerini sürdüren Ethica Sağlık Grubu'nun yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir.

TÜSİAD üyesi de olan Akdoğan aynı zamanda Marmara Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olarak da çalışmalarını sürdürmektedir.

-Nafi GÜRAL-

Nafi Güral; 1945 yılında Kütahya'da doğdu. Erkek Sanat Enstitüsü Makine Bölümü'nden mezun olduktan sonra, aile şirketlerinde iş hayatına atıldı.

İş hayatının ilk basamağı ağaç sanayi oldu. Güral şu an; madencilik, kiremit ve tuğla sanayi, porselen, seramik, vitrifiye, ambalaj, cam sektörlerinde ve turizm alanlarında, yaklaşık 8400 kişinin hizmet verdiği Gürallar Grubu'nun bir ferdi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Nafi GÜRAL, Kütahya Porselen, Kütahya Seramik ve Kütahya Ambalaj tesislerinin bulunduğu Kütahya Porselen San. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Halen Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Nafi GÜRAL, 2008 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü'nü almıştır.

-Vural AK-

1968 yılında İstanbul'da doğan Vural Ak, eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünde tamamladı. Kısa bir süre sonra ise Türkiye'nin ilk araç kiralama şirketlerinden biri olan Intercity'yi kurdu. Ak, 1991 yılından bu yana kurucusu ve ana hissedarı olduğu Intercity'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapmaktadır.

Vural Ak, İstanbul Park F1 Pisti İşletme Sahibi ve Yöneticisi olmasının yanında Eylül Tarım Pazarlama İşletmeleri ve Aralık Sigorta şirketinde de hem kurucu hem de işletme sahibidir.

Motor sporlarına özel bir ilgisi bulunan Vural Ak'ın birçok uluslararası motorsporları organizasyonunda birincilikleri bulunmaktadır.

-Merdan ARAZ-

Merdan Araz 1954 yılında Ankara'da doğdu. Lise eğitimini Kanada'da tamamlandıktan sonra, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Ardından İstanbul Üniversitesi'nde Para ve Banka alanında master'ını tamamladıktan sonra 1975 yılında iş hayatına atıldı. Merdan'ın ilk iş tecrübesini Uluslararası Endüstri ve Ticaret Bankası'nda kambiyo bölümünde edindi. İlerleyen yıllarda ise İnterbank, Esbank, Demir-Bank ve Garanti Bankası'nda müdürlük görevlerini üstlendi.

Araz, yönetici görevlerinin yanında önemli bankaların kuruluşunda da görev aldı. 1989 yılında Hollanda'daki ilk Türk bankası olan Garanti Bankası'nı kurmak için görevlendirildi. 1993 yılında Demir-Halk Bank'ın kuruluş görevini de üstlenerek, 15 yıl Genel Müdürlüğünü yaptı. 2008 yılında bankacılıktan emekli olan Merdan Araz, Araz Tamer Partners Finansal Danışmanlık şirketinin hissedarlığını sürdürmektedir.


DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ