MENÜ

İstatistikler PUBG'yi değil, CoD: Black Ops 4'ü gösteriyor

Oyun sektörünü geçtiğimiz yılda kasıp kavuran ve toplam oyuncu sayısı dünya çapında 400 milyona çıkan battle royale oyunu Player Unknown Battleground (PUBG) popülerliğini yitirmiş gözüküyor.

İstatistikler PUBG'yi değil, CoD: Black Ops 4'ü gösteriyor

Temmuz ayı başında PUBG resmi Twitter hesabından ”Bütün platformlar üzerinde PUBG dünya çapında 50 milyondan fazla sattı. PUBG Mobil oyunu da dahil, dünya çapında 400 milyondan fazla kayıtlı PUBG oyuncumuz bulunmakta. Tüm platformlarımızda 87 milyondan fazla kişi her gün PUBG oynuyor. PUBG’nin devam eden başarısı ve büyümesi ile gerçekten çok çalışmaktayız ve oyunun geleceği hakkında inanılmaz derecede iyimseriz. Oyunun tüm sürümleri için yeni içerik ve geliştirmeler üzerinde çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı

Ancak Fortnite oyununun çıkmasıyla birlikte PUBG’nin biraz olsun azalan popülerliği son dönemlerde iyi azalmış duruma geldi. Battle royale oyunları bu ay içerisinde ardı ardına çıkmaya başladı. Ring of Elysium ne kadar çok oynanmasa da oynayanlar arasından tam not aldı, hatta oyuncular optimizasyon konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını dile getiriyorlar.

Call of Duty®: Black Ops 4 oyununun çıkmasıyla birlikte PUBG tamamen popülerliğini kaybetmiş durumda demek güç ama istatistikler buna bir işaret ediyor diyebiliriz. Şu an Call of Duty®: Black Ops 4 adeta oyun sektörünü ve twitchi kasıp kavuruyor. 12-16 Ekim tarihleri arasındaki Twitch izlenme oranları şöyle:

İstatistikler PUBGyi değil, CoD: Black Ops 4ü gösteriyor

12 – 16 Ekim tarihleri arasında PUBG’nın TOP 10’a bile giremediğini göremiyoruz. Kış mapi çalışmalarını hızlandıran PUBG, bu yılın sonunda kış haritasını duyurup, yeni yıla yine bomba gibi bir giriş yapmak istiyor. (Playebros)

YORUM YAZ