MENÜ

"İstanbul'dan puanla döneceğiz"

Ankaragücü Teknik Direktörü Ziya Doğan, takımın son dönemde idman eksiğinin olduğunu belirterek, ''Ankaragücü'nde yaşanan olaylar nedeniyle 20-25 gündür idman yapmayan futbolcularım son dönemlerde fiziksel olarak var olan değerlerini hemen hemen bitirmişler'' dedi.

"İstanbul'dan puanla döneceğiz"

Ziya Doğan, yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında sezona mağlubiyetle başlamalarının kendisini üzdüğünü ifade ederek, ''Ancak bu yenilgi, futbolcularımın son dönemlerde fiziksel olarak var olan değerlerini hemen hemen bitirmelerinden kaynaklandı. Bu hafta yapacakları Beşiktaş maçının pazartesi günü oynanacak olmasını kendileri açısından bir avantaj olarak nitelendiren Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Oyuncuların idmanlardaki istekleri, coşkuları beni oldukça memnun etti. Lig'de bu hafta Beşiktaş ile oynayacağız. Beşiktaş büyük kulüp olarak nitelendiriliyor. Ancak benim anlayışım büyük küçük diye bir kulüp yok. Artık Türkiye'de her kulüp kendine göre büyük. Ligin başında büyük kulüpler de maç kaybetti.

Beşiktaş seyircisinin FİYAPI İnönü Stadı'nda çok etkili olduğunu vurgulayan Ziya Doğan, ''Beşiktaş taraftarı içerde çok etkili oluyor. Bu durum futbolcusuna da yansıyor. Ama biz de sahaya çıkacağız, elimizden gelen herşeyi ortaya koyacağız. Mücadeleci bir futbol ortaya koyup, iyi sonuç almak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Asla teslim olmayacağız. İstanbul'dan puanla döneceğiz. Çünkü Ankaragücü'nün buna çok ihtiyacı var'' şeklinde konuştu.

Ziya Doğan: ''Herkes bana zoru seven adam der. Zoru sevmez kimse ama kolayı kimse vermedi bize ve ben de bana kolayı verin diye kimseye bir şey söylemedim. Türkiye'de iyi incelenirse Ziya Doğan'ı kimse bir yere teknik direktör yapmadı. Genç oyuncular ama genç oyuncuları çabuk toparlayacağım, fazla mesai harcayarak onları belirli bir mantığa ve oyun şablonumuza oturtacağımızı düşünüyorum. Zaman içerisinde bu oyuncuların bir bölümünü kalitesinin çok üstünde göreceksiniz. Bunu iddia ediyorum'' diye konuştu.

Ankaragücü'nün bugünkü şartlarına rağmen mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini vurgulayan Doğan, ''Aslanlar gibi mücadele edeceğiz, teslim olmayacağız. Rakibimiz kim olursa olsun önce kendimize güveneceğiz. Mesut Bakkal, son 20-25 gün hiçbir şey yapmadıkları yönünde bana rapor verdi. Yani böyle 20-25 gün idman yapmayan takımın oyuncularından çok da anormal şeyler beklemek doğru değil. Burada onlara profesyonel mantığın eksikliğini anlatmak lazım. İşte bu dönem içerisinde futbolcularım basamakları yavaş yavaş çıkacak. Çünkü düşünün 30 yaşına gelmiş bir oyuncu 15 gün idman yapmazsa, yeni bir sezon başı hazırlığı gerekir. Ancak, lig oynanırken nasıl bu sezon başı hazırlığını yapacaksın. Biz bu arada en az kayıpla ilk yarıyı bitirmek istiyoruz. Ankaragücü'nün önündeki hedefi, devre arasını en az kayıpla atlatıp, devre arasında da yapacağımız takviyelerle bu sene ligde tutunabilmek'' dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ