MENÜ

İstanbul'da olaylı yarış

Arkadaşımız Alican Esenci, İstanbul Park'taki yarışı adım adım takip etti: İstanbul Park'ta ilk iki sıradaki Red Bulllar bitime 17 tur kala birbirine girince, aradan sıyrılan McLaren pilotları Hamilton ile Button duble yaptı. Akılda kalan Hamilton'ın zaferinden çok, Webber ile Vettel'in trajik çarpışmasıydı.

İstanbul'da olaylı yarış

İstanbul Park’ın dolması için Schumacher’in ismi bile yetiyormuş. Tıklım tıklım olmasa da, gayet doluydu tribünler dün. Yüksek bilet fiyatlarına rağmen şölen havası olmuştu Kurtköy’de... Seneye 550-450-150 TL’lik bilet fiyatlarında indirime gidilirse, kimse ‘Türkiye’yi takvimden çıkaralım’ demez.

Lewis Hamilton bile...
Yarış da tribünler gibi şahaneydi. Bu sezonun hızlısı Red Bull yine çok hızlıydı. Çıkışta Vettel, Hamilton’ı geçti. Ancak İngiliz yarışçı iki viraj sonra sırasını geri aldı. Sıralamalarda 12. sırayı alan Alonso, startta da beklenen sıçramayı yapamadı, çakıldı kaldı! İlk pit stoplarda Red Bull ekibi, Vettel’i bir sıra yukarıya taşıyıp, Hamilton’ı üçüncülüğe itti. Genç Alman, Lewis’in tüm ataklarını da ustaca savuşturdu, ikinci sırayı korudu, birinciliğe gözünü dikti.

41. turda, tam ‘duble Red Bull geliyor’ derken, birbirlerine girdi ilk iki sıradaki Vettel ile Webber... Vettel cesurca atağını yaptı, Webber çizgisinin dışına çıkıp ‘birincilik ya benimdir ya toprağın’ der gibi arkadaşını dışarı itti ve bum! İçtikleri Red Bull fazla mı geldi, içerisine bir şey mi kattılar acaba... Hamilton, Webber’in koltuğunda olsa böylesini yapmaya gönlü razı olmazdı. Sıralama değişti: Hamilton 1, Button 2, Webber 3, Vettel dışarı.



Vettel ne demek istedi?
Arabasından indikten sonra Vettel başparmağını şakağına götürüp bir hareket yaptı. Almanya’da bu hareketin anlamı nedir bilmiyorum, ama buralarda “kafası mı iyiydi” derken böyle yaparlar. Red Bull kendi kendini imha edince McLarenler rahatlamıştı ki, yağmur kendini gösterdi. Ufak çaplı panik yersizdi, yağış pisti ıslatmadı bile... Bu kez Button-Hamilton birincilik yarışında tekerlek tekerleğe mücadele vardı. Ama Hamilton geri vites yapmadı ve tam gazla 25 puanı aldı.



Alican ESENCİ

Adı Takım
1.L.Hamilton McLaren
2.J.Button McLaren
3.M.Webber Red Bull
4.M.Schumacher Mercedes GP
5.N.Rosberg Mercedes GP
6.R.Kubica, Renault
7.F.Massa Ferrari
8.F.Alonso Ferrari
9.A.Sutil Force India
10.K.Kobayashi Sauber



Sürücüler klasmanı

Adı Takımı Puan
1.M.Webber Red Bull 93
2.J.Button McLaren 88
3.L.Hamilton McLaren 84
4.F.Alonso Ferrari 79
5.S.Vettel Red Bull 78
6.R.Kubica Renault 67


Markalar klasmanı

Takım Puan
1.McLaren 172
2.RedBull 171
3.Ferrari 146
4.Mercedes GP 100
5.Renault 73
6.Force India 32


Türkiye GP’si İlk 10

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ