MENÜ

İstanbul'da Derviş Gül Baba Sokağı, Gül Baba Parkı ve Gül Baba Anıt Eseri'nin açılışı gerçekleştirildi

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı Başkanı Adnan Polat; şehrin yeni buluşma noktası Piyalepaşa İstanbul’da Derviş Gül Baba Sokağı, Gül Baba Parkı ve Gül Baba Anıt Eseri’ nin açılışını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, İstanbul Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli’nin katıldığı törene Macaristan Dış İşleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar da Macaristan’dan canlı bağlantı ile katıldı. Galatasaray’ın manevi kurucusu sayılan Gül Baba, Galatasaray’ın taraftar grubu ultraAslan’ın da aralarında olduğu 1.500’e yakın misafirle anıldı.

Polat güvencesi ile hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul; kendine has ikliminde peyzaj, estetik ve düzenleme gibi mimari çalışmaların tüm evrelerinde sanatsal bakış açısını odağına alıyor. Proje şimdi de Galatasaray’ın manevi kurucusu sayılan ve Bektaşi Dervişi Gül Baba’nın anısına ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Piyalepaşa İstanbul’da; Heykeltraş Emre Başoğlu imzalı, bronzdan tasarlanan büyük Gül Baba Anıt Eseri, yine büyük dervişin ismini taşıyan Gül Baba Parkı’nın içinde yer alıyor. Proje aynı zamanda Gül Baba’nın ismini anıt eserin ve parkın bulunduğu Derviş Gül Baba Sokağı’nda yaşatıyor.

Gül Baba Anıt Eseri, Gül Baba Parkı ve Derviş Gül Baba Sokağı’nın açılışı Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gül Baba Mirası Koruma Vakfı Başkanı Adnan Polat ev sahipliğinde gerçekleşti. Polat’ın davetine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Kaymakamı Abdurrahman İnan ve Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Galatasaray Başkan Adayları Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu da katıldı. Ayrıca Macaristan Dış İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Levente Magyar da Macaristan’dan canlı bağlantı ile törene eşlik etti. Galatasaray Spor Kulübü’nün taraftar grubu ultraAslan’ın da katıldığı davete 1.500 misafir katıldı.

Haberin Devamı

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gül Baba Mirası Koruma Vakfı Başkanı Adnan Polat açılış konuşmasında: “Kendi kişisel yolculuğumda Galatasaray’ın manevi kurucusu sayılan Gül Baba ile yolumun kesişmesi bundan 40 yıl öncesine dayanıyor. Yıllar önce Macaristan gezisinde denk geldiğim Gül Baba türbesinin Macaristan’da çok yıpranmış biçimde olduğunu gördüm. Biz kendi çapımızda temizleme ve düzenleme çalışmaları başlattık, ardından aldığımız fonlarla türbeyi restore ederek topluma kazandırdık. Her dinden yaklaşık 100.000 misafirin ziyaret ettiği Gül Baba Türbesi bu anlamda Türk-Macar ilişkisinin, sevginin ve saygının sembolüdür. Bu sembolü Türkiye’nin özel sektör tarafından yapılan en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul’da yaşatmaya devam etmek son derece onur verici.” Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Çok güzel bir vesile için buradayız. Bugünün anlam ve önemini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Anadolu çok derin bir maneviyata sahip. Anadolu’nun her yerine yayılan erenlerimizle başlayan yolculuğumuz Balkanlara, Orta Asya’ya ve Avrupa’ya kadar yayılıyor. Gül Baba’nın da bu yolculuğu o günden bugüne bizi Macaristan’a bağlıyor. Tüm süreçleriyle Galatasaray Lisesi’ni, Galatasaray Spor Kulübü’nü de bizlere kazandıran Gül Baba bu coğrafyanın önemli kilometre taşlarından biridir. 21. YY’ modernizmine uygun, evrenselliği kapsayan felsefesiyle Gül Baba miras devrimizdir.” Dedi.

Haberin Devamı

Beyoğlu İlçe Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız: “İnsanın dünyaya geliş gayesi dünyayı güzelleştirmektir. Şehri güzelleştirmeye çalışmak ve çevreyi korumak duyarlılığı ile çok büyük bir sorumluluğumuz var. Gül Baba gibi Anadolu’nun tüm dervişleri zengin ve derin bir hoşgörü yaymaya devam ediyor. Zaman, mekan ve insan kapsamında yaptığı bu şık dokunuşlar için Adnan Polat’a teşekkür ederiz.” Dedi.

Macaristan Dış İşleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar: “İki ülke arasındaki dostluk bakidir, Türkler her zaman bizim yanımızdadır ve Macar halkının en iyi dostlarıdır. Bağlantılar tüm tarihsel sürece bakıldığında günümüzde en güçlü ve iyi şekilde. Tarihin bizi bir daha karşı karşıya getirmeyeceğini düşünüyoruz. Türkiye için son derece önemli olan bu anıt bizim de kıymetlimizdir. İlişkimizin sembolü olan Gül Baba bizim için güzel bir temel oluşturuyor.

YORUM YAZ