MENÜ

İstanbula'a kar ne zaman yağacak?

İstanbulluların merakla beklediği kar yağışı ne zaman gerçekleşecek? Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının ardından gözler Meteoroloji'nin açıklamasına çevrildi. İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İstanbullular tarihe dikkat... Detaylar haberimizde...

İstanbula'a kar ne zaman yağacak?

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası "İstanbul'da kar yağışı ne zaman olacak?" sorusunu da beraberinde getirdi. Uzun zamandır etkili soğukların kar yağışına dönü dönüşmeyeceği soruları arasında Meteoroloji'nin de yapmış olduğu uyarılar kar yağar mı diye merak ettiriyor. Meteoroloji tarafından yapılan tahmine göre İstanbul'da kış boyunca beklenen karın Çarşamba günü yağmurla karışık yağması bekleniyor.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Kış başından beri İstanbul'da kar yağışı bekleniyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı hava durumu tahminine göre bu hafta kar İstanbul'a gelecek. Trakya'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde başlayan yağışlar Çarşamba gününden itibaren İstanbul'u etkisi altına alacak. 28 Şubat'tan itibaren başlayacak olan kar yağışı İstanbul'u etkisi altına alacak.

İstanbulaa kar ne zaman yağacak


Trakya'da karla karışık yağmur

İstanbul'da bugün hava durumu çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur,Trakya'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

25 Şubat denmişti

Kar yağışının pazar gününe endekslendirildiği ve hava raporlarının tahminleri doğrultusunda beklenen kar yağışı olduğunun ifade edilmesiyle İstanbullu vatandaşlar dün için kar yağışı beklemişti. Ancak Meteoroloji son dakika değişiklikleri sonrası hava tahminlerinin değiştiğini açıkladı. İstanbulluların Pazar günü için beklediği karın çarşamba günü etkisini göstereceği belirtildi.

Edirne ve Kırklareli'nde kar yağışı

Havanın oldukça soğuk olması hissedilirken Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası etkisiyle birlikte Edirne ve Kırklareli'nde de kar yağışının başladığı görüldü. İstanbul'da ise çarşamba günü karla karışık yağmurun görülmesi beklenirken perşembe günü ise soğuğun artması ile beraber kar yağışının olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı 2 derece birden düştü

Hava sıcaklığının 2 derece olarak ölçüldüğü illerden Edirne'de kar yağışının kesik kesik devam etmesi bekleniyor. Ayrıca kar Kırklareli'nde de etkisini gösteriyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ