MENÜ

İstanbul tek yumruk

Kupa finalistinin hocası Abdullah Avcı'dan sonra Başkanı Göksel Gümüşdağ da FANATiK'e konuştu.

İstanbul tek yumruk

Beşiktaş’ın bir futbolcusuna ödediği parayla takım kurduk. Düşük maliyetlerle buraya kadar gelmeyi başardık. Sıra kupayı müzeye götürmekte. Rakibimizin şansı yüzde 55, bizim de 45. Onlar kadar olmasa da İstanbul Belediye’nin de camiası, kaybettiğimizde üzülenleri var”. Takımı sempatik hale getirdik, taraftar kitlesini de oluşturduk. Şimdiki hedefimiz İstanbulspor olarak yolumuza devam etmek”

Haberin Devamı

2006 yılında başkanlığa geldiği İstanbul Belediye’de kısa sürede önemli mesafe kat etti. Teknik direktör Abdullah Avcı ile birlikte ilk yıllarında Süper Lig’e çıkıp, 4 sezondur da istikrarlı bir ekip kurdu. Göksel Gümüşdağ... İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un genç başkanı, Beşiktaş ile bugün oynayacakları Türkiye Kupası Finali öncesi FANATİK’e önemli açıklamalar yaptı. “Bir vizyon biçtik” diyerek söze başlayan Gümüşdağ, “Öncelikli hedefimiz Belediye’yi sempatik bir takım haline getirmek ve uzun vadede kemik taraftara sahip olmaktı. Bunları kademe kademe yaptık. 5 sezondur Abdullah Avcı ile devam ediyoruz. Kritik süreçler de yaşadık ama hiç birbirimizden vazgeçmeyi aklımıza getirmedik” dedi.

Haberin Devamı

‘Bir ilk daha yaşanacak’

Kupa finalinin kulüp tarihinin en önemli sınavlarından biri olduğunu vurgulayan Gümüşdağ, “Bir ilki daha başarmak istiyoruz. Düşük maliyetlerle buraya kadar gelmeyi başardık. Beşiktaş’ın bir futbolcusu için ödediği parayla takım kurduk. Rakibimizin şansı yüzde 55, bizim ise 45... Ligde şampiyonluk hayal ama kupaya çok yakınız. Finale kadar göstermiş olduğumuz başarının Kayseri’de de tesadüf olmadığını ispatlamak istiyoruz” diye konuştu. Beşiktaş kadar olmasa da kendilerinin küçük bir camialarının olduğunu söyleyen Belediye’nin patronu, “Onlar yenildiklerinde üzülenleri çok olur. Ancak bizim de üzülenlerimiz var. Eşlerimiz, dostlarımız... Biz de emek harcıyoruz, zamanımızın büyük çoğunluğunu kulübün geleceği için harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Özlemimiz son bulacak’

Başakşehir’de yapımı düşünülen stat projelerinin bir buçuk yıl içinde tamamlanacağını da duyuran Gümüşdağ, herkesten sır gibi sakladıkları planlarını da açıkladı: “İstanbul Belediye ismini İstanbulspor olarak değiştirmek istiyoruz. İstanbulspor’un rengiyle, lisesiyle bütünleşip yola devam etmeyi planlıyoruz. Bunun çalışmalarını da yapıyoruz. Böyle bir özlemimiz var. Hemen olmasa da, bu gerçekleşecektir.”

Tunç Kayacı

YORUM YAZ