MENÜ

İstanbul okullar tatil mi? İstanbul hangi ilçeler okullar tatil? 7 Ocak Pazartesi hava durumu

Ülkemizin kışın etkisine girmesinin ardından bir çok ilde kar yağışı etkisini artırdı. Dün gece itibariyle özellikle İstanbul beyaza büründü. Hal böyle olunca vatandaşlar İstanbul'da okullar tatil olacak mı? İstanbul'da hava sıcaklığı kaç derece? Kar tatili olacak mı? İstanbul Valiliği okullarla ilgili açıklama yaptı mı? Bu arada Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Uşak il geneli ile Kastamonu'da kent merkezi ile 13 ilçede, Bingöl'de merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede, Sivas il merkezi ile il merkezine bağlı köyler ve Şarkışla ilçesinde, Çorum kent merkezi ve bazı ilçeleri ile Konya'nın Beyşehir ve Karaman'ın Sarıveliler ilçeleri ile Samsun, Karabük, Düzce, Kırşehir, Amasya, Bitlis, Elazığ, Yozgat, Ordu ve Kahramanmaraş'ın bazı ilçelerinde okullar 7 Ocak Pazartesi günü için tatil edildi.

İstanbul okullar tatil mi? İstanbul hangi ilçeler okullar tatil? 7 Ocak Pazartesi hava durumu

7 Ocak Pazartesi okullar tatil olacak mı? İşte milyonlarca öğrenci ve ailesi bu sorunun cevabını bekliyor. Dün itibariyle İstanbul beyaza büründü. Kar yağışı özellikle Anadolu yakasının büyük bölümünde etkili oldu. Avrupa yakasında da kar etkisini artırdı. Durum böyle olunca "Okullar tatil olacak mı?" sorusunun cevabı aranıyor. Yurtta kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 21 ilde okullar tatil olurken, birçok bölgede de ulaşımda aksamalar yaşandı. AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, saat 21.00 itibarıyla kar yağışı nedeniyle Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Uşak il geneli ile Kastamonu'da kent merkezi ile 13 ilçede, Bingöl'de merkeze bağlı köyler ile 4 ilçede, Sivas il merkezi ile il merkezine bağlı köyler ve Şarkışla ilçesinde, Çorum kent merkezi ve bazı ilçeleri ile Konya'nın Beyşehir ve Karaman'ın Sarıveliler ilçeleri ile Samsun, Karabük, Düzce, Kırşehir, Amasya, Bitlis, Elazığ, Yozgat, Ordu ve Kahramanmaraş'ın bazı ilçelerinde okullar 7 Ocak Pazartesi günü için tatil edildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA VE ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul ve Ankara illerinde kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği yönünde valiliklerden herhangi bir açıklama gelmedi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yüksek kesimlerinde ve Anadolu Yakası'nın bazı ilçelerinde kar yağışı başladı. Alınan bilgiye göre, Avrupa Yakası'nın İstanbul Boğazı'na komşu ilçelerinde kar yağışının etkisini artırdığı, yağış nedeniyle çevrenin beyaza büründüğü görüldü.

Kar yağışının kentin Anadolu Yakası'nda ise Üsküdar, Ümraniye ve Sancaktepe ilçelerinde etkili olmaya başladığı dikkati çekti.

BAZI KAVŞAK NOKTALARA TUZ BIRAKILDI

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı kar küreme ve tuzlama araçlarının kentin önemli noktalarında hazır bekletildiği, bazı kavşak noktalara ise tuz bırakıldığı gözlendi.

Haberin Devamı

Salı akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle güney kıyılarında 2-5 santimetre, kuzey ve iç kesimlerde 5-15 santimetre arasında kar yüksekliği beklenirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 7 bin 83 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör, metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracını karla mücadele için hazır bekletiyor.

METEOROLOJİYE GÖRE ÜLKE GENELİNDE GÜN GÜN HAVA DURUMU

7 OCAK 2019 PAZARTESİ

D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle tırlara zincir takma mecburiyeti getirildi. Kar yağışı nedeniyle Uşak-Ankara, Uşak-Kütahya kara yollarında ulaşım aksadı.

Kahramanmaraş'ta 2 bin rakımlı Yedikuyular mevkisinde kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı. Malatya'da 30 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamadı.

Samsun-Ankara kara yolunda kış lastiği olmayan tırların geçişine izin verilmezken, kara yolunun Çorum kısmında da ulaşım güçlükle sağlandı. Yolda kalan sürücü ve vatandaşlara da AFAD ekipleri tarafından içecek ve yiyecek ikramında bulunuldu.

Samsun-İstanbul kara yolunun Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi kısmında da ulaşım kontrollü sağlandı.

Ardahan'da kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Ardahan-Şavşat ile Ardahan-Posof kara yollarında tır geçişlerine izin verilmedi.

YORUM YAZ