MENÜ

'İstanbul Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'daki "Büyük İstanbul Mitingi"nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mitinge Başbakan Binali Yıldırım, eski başbakanlardan Tansu Çiller, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar, milletvekilleri, milletvekili adayları da katıldı.

'İstanbul Mitingi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti tarafından düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na helikopter ile geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, miting alanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Alanı dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrağı ve parti flamalarını sallayıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tezahüratlarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım ise Çengelköy İskelesi'nden vatandaşlarla birlikte vapurla Yenikapı alanına geldi.

Mitinge Başbakan Binali Yıldırım, eski başbakanlardan Tansu Çiller, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar, milletvekilleri, milletvekili adayları da katıldı.

Yıldırım: İstanbul 'evet' dediyse Türkiye 'evet' demiştir.

Mitingde ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım kürsüye çıktı.

Başbakan Yıldırım, partisince Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde yaptığı konuşmada, sözlerine Yahya Kemal Beyatlı'nın "Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul / Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer /Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul / Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer." dizeleriyle başladı.

"Sizi sevmek bir ömre değer aziz İstanbullulular." diyen Yıldırım, İstanbul'un bugün milletin adamı, Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bağrına bastığını dile getirerek, Yenikapı Meydanı'nın, Yenikapı ruhuyla, tüm ihtişamıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "hoşgeldiniz" dediğini ifade etti.

Yıldırım, "Şu muhteşem manzaraya bak Rabbim, Allah nazardan saklasın. Dünyanın kalbi olan İstanbul, başşehirlerin başşehri İstanbul... İslam milletine, Hz. Peygamberin müjdelediği şehir... Ebu Eyyub el-Ensari'nin, Fatih Sultan Mehmet'in rüyası olan İstanbul... İstanbul bizim yol arkadaşımız." diyerek, mitinge katılanların bayramlarını tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını diledi.

Bu ay iki bayram yaşanacağını dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birinci bayramımızı yaptık. Haftaya pazar günü 24 Haziran seçim zafer bayramına İstanbul hazır mısın? Yeni bir destan yazacak mıyız? Milletin adamını yeni sistemin cumhurbaşkanı olarak seçecek miyiz? Cumhur İttifakı'nı, AK Parti'yi güçlü şekilde Meclis'e gönderecek miyiz? Güçlü hükümet için, güçlü Türkiye için 'evet' mi? Harikasın İstanbul, harika. İstanbul 'evet' dediyse Türkiye 'evet'
demiştir.Sağ olun var olun. İstanbul, 15 Temmuz sonrasında Yenikapı ruhunu başlatan şehir. İstanbul'un meydanları Kudüs'ün, Halep'in, Urumçi'nin, İslamabad'ın sesi oldu. İstanbul, her daim mazlum milletlerin umudu oldu. İstanbul, hazır mısın İstanbul? Bir kez daha destan yazacak mısın İstanbul? Türkiye'nin yüzünü bir kez daha güldürmeye var mısın İstanbul?"

Erdoğan: Ben inanıyorum, İstanbul'da bu iş bitmiş

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi"nde yaptığı konuşmasına, "İstanbul... Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Yoldaşım, sırdaşım, sığınağım İstanbul. Kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul. Sade bir semtini sevmenin bile bir ömre bedel olduğu İstanbul. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bile bahtiyar İstanbul." diyerek başladı.

İstanbul'un bugün yine muhteşem olduğunu ve destan yazdığını, güç ve cesaret verdiğini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Gökkuşağı renklerini senden alır. Gümüş rengini senin yakamozlarından çalar. Şairler, asıl sana vurgundur, aşıklar sana tutkun. Mimarlar sana hayrandır, sultanlar sana meftun. Leyla sensin, Aslı sensin, Şirin sensin, gönülleri yakan kor ateş sensin İstanbul. Malazgirt'te Alpaslan'ın yüreğinde senin aşkın vardı. Kudüs'ü alırken Selahattin sana sevdalıydı. Ertuğrul'un ufkunu aydınlatan yine sendin. Söğüt'te Osmangazi fidanı senin için toprağa dikti. Osmanlı çınarı senin ilhamınla dallarını tüm cihana yaydı. Çanakkale'de Mehmetler senin için toprağa düştü. İstiklal Harbi'nde Anadolu senin için kıyama kalktı. Maraş'ta Sütçü İmam, Antep'te Şahinbey, Erzurum'da Nene Hatun senin için savaştı. Kastamonu'da Şerife Bacı yüreğine seni sardı. Pakistan'da Muhammed İkbal şiirlerini senin için yazdı. Afrika'da mazlumlar senin için dua etti. Sen, kırık kalplerin devasısın. Sen mazlumların umudusun. Sen istikbalimizin kutup yıldızısın İstanbul. Seni saygıyla, hürmetle, özlemle selamlıyorum İstanbul."

"Bak, yolsuzluklardan falan bahsediyorsun, haddini bil."

AK Parti temizliktir, AK Parti huzurdur, AK Parti mutluluktur. Biz bunu sağladık, başardık ve başarmaya devam ediyoruz.

Rant odaklarının saldırılarını püskürttük Bay Muharrem... Bak, yolsuzluklardan falan bahsediyorsun, haddini bil.

Sen (Muharrem İnce) bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün, görmüyor musun bu yatırımları? Adam tam kör. Adam soygunlardan bahsediyor, haddini bil.

Maaş ödemelerini dahi güçlükle yapabilen bir ülkeden, memurunu enflasyona ezdirmeyen bir ülkeye biz getirdik.

Nasıl 4,5 yılda İstanbul'u yeniden yaşanabilir bir şehir haline getirdiysek, ülkemizi de 16 senede yepyeni bir çehreye kavuşturduk.

Kuleli Askeri Lisesi müze oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinin yıkıldığını hatırlatarak, "Ama şimdi Türkiye'nin bir numaralı opera binasını oraya yapıyoruz. Gittim, geçenlerde gezdim, son halini gördüm.

Kuleli Askeri Lisesi'ni müzeye dönüştürecegiz.

"Faytonları kaldırıyoruz"

Bay Muharrem senin havsalan böyle bir havalimanını (İstanbul Yeni Havalimanı) alır mı? Zaten kafadan karşı çıktılar. 'Ne işimiz var bizim havalimanıyla'...Kanal İstanbul...'Ne işimiz var 'diyor bizim Kanal İstanbul'la..Hale bak hale...

Halkalı-Kapıkule hızlı tren hattının ihalesine, 2018 sonunda çıkılacak. 2022 yılında tamamlayıp hizmete almayı planlıyoruz.

Adalar'daki atları, faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yürütüyoruz.

Ben yaptıklarımızı konuşuyorum, hayal üretmiyorum.

Atmamız gereken çok çok önemli adımlar var, fakat burada artık sizlerden bir destek arıyorum. Çünkü güçlü Türkiye, güçlü
Meclis, güçlü Cumhurbaşkanı ister.

"Batı'ya da gerekli dersi vermeye hazır mıyız?"

Hayvanseverler, ister ev, ister sokak... Bunlar üzerindeki çalışmaları 5119 yasayı çok daha farklı bir şekilde ele alıp değerlendireceğiz. Bu operatör (Sakarya) bugün tutuklandı, olayın kabul edilebilir hiçbir yanı yok ama bu hassasiyeti göstermek önemli.

Batı 24 Haziran'a bakıyor. Neyi bekliyor Batı, 'Acaba Erdoğan nasıl çökecek?' Batı'ya da gerekli dersi vermeye hazır mıyız?

Yoğun katılım

Yenikapı Miting Alanı'nda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla başlayan mitinge İstanbullular yoğun katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingde 1 saat 20 dakika konuştu.

Konuşmasını iki bölüme ayıran Erdoğan, ilk bölümde İstanbul, ikinci bölümde ülke genelindeki hizmet ve yatırımlarını anlattı.

Erdoğan'ın Atatürk Kültür Merkezi, Kanal İstanbul, Taksim Camisi, Atatürk Havalimanı yerine yapılacak Millet Bahçesi gibi büyük projelere ilişkin verdiği bilgeler, dev ekranlardan görüntülerle desteklendi.

Büyük İstanbul Mitingi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından sona ererken, katılımcılar alandan ayrılmaya başladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ