MENÜ

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom Yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı hazırladı.

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

15 Nisan Cumartesi İstanbul at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom Yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı hazırladı.

ALEMİN KRALI Dişine göre rakipler arasında ideal mesafesinde kazanır

Yazar: Şair Gençer O

1.Ayak: Altı koşuluk programda ilk yarış ilk ayak olacak ve ilk şansı 3 nolu Fairy Dancer’a vereceğim. 1400 metre sentetik piste döndüğü son koşusunda Heyemola arkasında ikinci olan Fairy Dancer ilettiği form durumu ile favorimdir. Daha önce İstanbul’da istenilen kıvamda olmayan Fairy Dancer Kocaeli kum pistinde gitti ve iki koşu kazanırken KV7 yarışta plase yaptı. Bu yarışta Özcan Yıldırım’ın binecek olması da dikkate değer bir artıdır. 8 nolu Namtar aşama içinde bir at olup uygun rakipler arasında favorinin rakibi olur. 1 nolu Tokatçı ise birincilik serisini İstanbul pistine taşımak niyetinde olup üçüncü şansı ona vereceğim. El Gambo sürprize çalışacak.

2.Ayak: Ali Doğan Ünlü Koşusu 1400 metrede olup G3 düzeyli bir yarıştır. Start alacak atların kalitesi yüksek olduğundan güvenilir birkaç ismi yazmak yetmeyebilir. Form durumu ilerleyen ve artık kazanır duruma gelen Dayım Benim koşuda ilk şansı verdiğim arıkandır. Son yarışında aralarda yol bulmakta zorlanınca kaybetmişti. Kechiche ise sentetik pistte kariyerinin en ciddi başarısını yakaladığı son koşusundan sonra çim pistte de etkili olmaya çalışacak. Son Of A Legend geçen koşusunda son metrelerde tükendi ve geçildi. Bu kez rakiplerine bu fırsatı vermek istemeyecektir. Zu Hat çok iyi durumuyla bir kez daha yazılmalıdır. Golden Tower ve ters mesafeye rağmen Blaze to Win sürpriz atlarımdır. Sinclar ise tam bir bomba olur..

3.Ayak: Arap atlarının şartlı-1 bu yarışında orijin olarak Güneş Işığı öne çıkacaktır. Toros Dağı ile ana-baba bir kardeş olan bu atın seri stilde koşup bitirmeye çalışması normal sonuç olur. Kara Yağız’ın kır yavrusu Murtaza, Hopa Beyi ile anneden kardeş olan Arvahilim, Berksoy yavrusu Ülge ve Balıkhan yavrusu Arslan Rüzgarı diğer şans verdiğim atlardır.

4.Ayak: Sadık Eliyeşil Koşusu bir yerde Gazi Koşusu provalarından biri gibi olacak. Mesafeye yatkın pedigrisi olan atların bir arada olduğu koşuda Sakarya koşusu galibi Gazibora Khan sürdürdüğü iyi hazırlıkları ile favori çıkacaktır. Kış sezonunda çok iyi neticeler alan Eskayra ise Powerscourt’un baş tayı olarak çim pistte iddiasını göstermek isteyecek. Cape Cross yavrusu Seyyah ise nihayet Ulan Bator’un olmadığı bu koşuda ve çim pistte koşuyor. Onun da amacı bu rakipler arasında kendini ispat edip Erkek Tay Deneme’deki şansını görmek olacaktır. İzmir’de iyi koşular yapan şampiyon Graystorm’un kardeşi olan Grayempire ise Gazi provasına geldi. Kitapçı Ekürisi’nin umutlu oluğu Finesse’in de yer alması bu koşuyu oldukça zor hale getiriyor. Koşu favorim ise tüm bu rakipleri yana 56 gün koşmadan gelen Rebel Yell olacak. Mesafe ve çim pistte çok etkili olmasını beklediğim ve start alırsa Gazi Koşusu için favorim olacak bu tay bugün kazanırsa tüm dengeler değişecektir.

5.Ayak: Son yarışında binicisinin kolay gidiyor olmasından dolayı aldandığı Alemin Kralı daha erken öne çıkmadığı için geride ikincilik mücadelesine kalmıştı. Tezcanlı 5 boy ile kolay kazanırken arkada ikinciliği burun farkla veren Alemin Kralı daha önce Altıncı His arkasında güzel bir ikincilik yapmıştı. Uygun rakipler arasında kazanmasını bekliyor banko öneriyorum.

6.Ayak: Günün kapanış koşusu hand 15 olup ilk şansı ilerlettiği form durumu ile 3 nolu Montego’ya vereceğim. Adem Şen gibi başarılı giden aprantisi ile Montego’nun rakibi ise aynı yarışta 5’inci kalan Raci olacak. Daha sonra 9 nolu Kaftan, 14 nolu Nuşanınoğlu ve 6 nolu Buharalı diğer şans verdiğim atlardır.


3 8 6 8 1 3
8 5 7 // 8
1 12 2 5 9
2 7 9 3 14
3 3 9 6
1 6
11 4




Haberin Devamı
YORUM YAZ