MENÜ

İspanya'ya hazırlık

Gortat, Lampe ve İgnerski gibi yıldızlarından yoksun olan Polonya, 'çantada keklik' gözüküyor. Bugünkü maçtan daha çok akıllar yarın İspanya ile oynayacağımız grup finalinde olacak.

İspanya'ya hazırlık

Avrupa Şampiyonası’nda Litvanya karşısında belki de çeyrek finali garantileme şansımızı elimizin tersiyle ittik önceki gün. Şimdi bizi bir kader sınavı daha bekliyor. Yarınki İspanya maçı... Bugün Polonya’ya karşı bir yerde grup finalinin ön hazırlığını yapacağız. Marcin Gortat, İgnerski, Lampe gibi yıldızlarından yoksun vasat Polonya, bize rakip olacak ayarda değil. Oyuncular bugünkü maçı oynarken bile İspanyollar’ı nasıl yenerizin hesabını yapacaklar kafalarında.

Haberin Devamı

İspanya’yı yenmek şart

2009’da Litvanya ve İspanya’yı yenmiştik. Şimdi evsahibi avantajı nedeniyle Litvanya rövanşı aldı, İspanya’ya vermemek gerekiyor. Aksi taktirde çaprazda fırtınalar koparan Fransa, güçlü Sırbistan ve son derece sert, disiplinli oynayan Nowitzki-Kaman takviyeli Almanya maçlarının hepsini kazanmak durumunda kalabiliriz ki, işimiz zora girer.

Avrupa’nın ‘Rüya Takımı’

Pao Gasol yokken devirmiştik İspanyollar’ı... Şimdi onun yanı sıra Calderon da şampiyon kadroya eklendi. Ricky Rubio, Marc Gasol, Rudy Fernandez, Juan Carlos Navarro, Sergei İbaka ile Avrupa’nın ‘rüya takımı’ konumundalar. Onlara takviye gelirken, biz de çember altından çok önemli iki eksik var. Kerem Gönlüm ya da Semih’den biri olsaydı, Litvanya’ya bu kadar hücum ribaundu vermez ve kaybetmezdik. İspanya karşısında da kağıt üstünde onlar favori gözükse de, Dünya İkincisi bir takım olduğumuzu asla unutmamalıyız. Kritik Litvanya maçını, yaptığımız hatalar nedeniyle kendi ellerimizle verdik. İspanya yıldızlar topluluğu ama henüz istenilen seviyede basketbol oynamıyorlar. Biz aynı savunma konsantrasyonunu ve isteğini sürdürürsek, kazanmamız sürpriz olmaz. Yeter ki oyuncular morallerini ve kazanma arzularını kaybetmesinler. Yoksa İspanya’yı yenecek güç, bizde fazlasıyla var.

Haberin Devamı

Gökhan German

YORUM YAZ