MENÜ

İsmet Tongo'yu anıyoruz

Fanatik Gazetesi'ne yıllarını vermiş, duayen gazeteci, meslek büyüğümüz İsmet Tongo'yu ölümünün ardından 2. senesinde saygıyla anıyoruz.

İsmet Tongo'yu anıyoruz

Fanatik Gazetesi'ne yıllarını vermiş, duayen gazeteci, meslek büyüğümüz İsmet Tongo, 21 Kasım 2016 tarihinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Saygıdeğer büyüğümüz, abimiz İsmet Tongo'nun ölümünün 2. yılında saygıyla anıyoruz.

76 yaşında hayata gözlerini yuman Tongo, spor dünyasının en sevilen isimlerinin başında geliyordu.

İsmet Tongo kimdir?

1940 yılında İstanbul’da doğan İsmet Tongo, İstanbul Erkek Lisesi’ndeki öğrenimini yarıda bırakıp, Özel Gazetecilik Enstitüsü’ne girdi. 1959’da Günlük Spor Gazetesi’nde sayfa sekreteri olarak başladığı gazetecilik yaşamına İstanbul Ekspres, Vatan, Son Havadis Gazeteleri’nde devam ettikten sonra 1965 yılında Milliyet Gazetesi’ne geçen ve yıllarca spor servisinde çalışan Tongo, daha sonra Tercüman’da müdürlük, Posta’da yazarlık görevlerinde bulundu.

Çıktığı ilk günden itibaren FANATİK’e yazılarıyla katkı veren İsmet ağabey, bir dönem Fotomaç Gazetesi’nde de çalıştı. Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin açtığı yarışmalarda birçok kez “Yılın Gazetecisi” ödülüne layık görülen İsmet Tongo, 1976 yılında Dünya Kupası Tarihi isimli bir de kitap yayınladı.

YORUM YAZ