MENÜ

İskoçlar çekiniyor!

“Atromitos maçı için gittiğimiz Atina'da kimse maçı umursamıyordu. Glasgow şehri ise havaya girmeye başlamış. Ancak Celtic'li taraftarlar çok umutlu değil. Nani ve Van Persie'den çok çekiniyorlar”

İskoçlar çekiniyor!

“İstanbul’dan Glasgow’a 5 saatlik bir uçak yolculuğuyla gittik. Gerçekten yorucu bir yolculuk oldu. Pereira’nın bu yolculuk sonrası takıma idman yaptırmak istememesi doğal. Ön eleme turundaki Atromitos maçı için Atina’ya gittiğimizde, sokakların boş olduğunu, insanların maçla hiç ilgilenmediğini görmüştük. Glasgow’da ise tam tersi bir durum var. Şehir halkı havaya girmiş. Bindiğimiz taksi şoföründen, gittiğimiz restorandaki garsonlara kadar herkes Celtic-Fenerbahçe maçını konuşuyor.”

‘Stat atmosferine güveniyorlar’

“Gördüğümüz kadarıyla takımlarına güvenseler de fazla umutlu olmadıklarını saklamıyorlar. Özellikle Nani ve Van Persie’den çok çekiniyorlar. Konuştuğumuz herkes, ‘Bizim savunmacılar onları nasıl durduracak merak ediyorum’ diyor. Tek güvenceleri, Celtic Park’ta oluşturdukları müthiş atmosfer. Stadın tamamen dolması bekleniyor. Celtic Kulübü tüm hazırlıkları tamamlamış. Celtic Store’larda kulüp ürünleri stoklanmış. Maç öncesi iyi bir satış yapmayı bekliyorlar.”

‘Gezilecek bir şehir’

“Maç için Glasgow’a gelecek taraftarları gerçekten çok güzel bir şehir bekliyor. Gündüz saatlerinde sokaklar son derece hareketli. Şehrin tarihi yapıları ve doğal güzellikleri birçok turisti buraya çekiyor. Gezilecek birçok yer bulunuyor. Son olarak hava durumuyla ilgili bilgi verelim. Glasgow’da gündüz 17-20 derece arasında değişen sıcaklıklar gece 5-7 dereceye kadar düşüyor. Maç saatinde yağış beklenmiyor.”

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ