MENÜ

İnternetin unuttuğu kelime!

Bu kelime, 1 ay öncesine kadar, her şeyin var olduğunu sandığımız internette hiç yoktu!

İnternetin unuttuğu kelime!

Yukarıdaki fotoğraftaki kelimeye daha önce hiç rastladınız mı? Muhtemelen hayır, çünkü bu aya kadar sözcük, internette bile yoktu. Evet doğru okudunuz; her şeyi bulabileceğinizi düşündüğünüz internetin tamamında, bu sözcük hiç bulunmuyordu.

17 yüzyıl İngilizcesinde kullanılan bu kelime, New York Kütüphanesi'nin Rare Book Bölümü'ndeki 1627 tarihli bir yayına göre "iki ipin birbirine bağlanmasıyla bir araya gelmek" anlamını taşıyor. Ancak kelime, bu aya kadar yeryüzünde tam anlamıyla unutulmuştu.

Kelimenin ortaya çıkması, Brooklyn'li sanatçı Julia Weist sayesinde oldu. Kelimeyi Forest Hills, Qeens'te boş bir reklam panosuna yazdırmayı başaran Weist, kelime hakkındaki bilgileri web sitesinde yayınladı.


Ancak takdir edersiniz ki internet denen canavar, kelimeyi rahat bırakmadı. Perşembe günü DNAinfo üzerindeki bir makale, 400 senedir unutulan kelime hakkında yeni bir tartışma başlattı. Şu an itibariyle kelime hakkında tartışılan tam donanımlı bir Reddit konusu ve Twitter hastag'i de mevcut.


Weist ise kelimeye olan ilgiyi takip etmek için ilginç bir yol bulmuş görünüyor. Sanatçının web sitesi her ziyaret edildiğinde bir PHP script'i, bu ziyareti bir günlük dosyasına yazıyor. Sanatçının apartmanındaki bir Raspberry Pi ise sunucudaki bu günlük dosyasını her saniye kontrol ediyor ve algıladığı her yeni ziyaret için bir bash script'i yoluyla WeMo'ya bir ampulü yakma komutu gönderiyor. Weist'in ampulünün şu sıralar hiç sönmediğinden şüphemiz yok.

Resimlerle: Windows 10 yapı 10147'den ekran görüntüleri!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ