MENÜ

Instagram çöktü mü? İnstagrama neden girilemiyor?

Instagram'da zaman zaman erişim sorunu yaşanıyor. Yine o zamanlardan birini yaşadığımız şuan da instagram çöktü mü? sorusunun yanıtı oldukça fazla aratılıyor. Ana sayfadaki görsellerin yüklenmemesi ve sayfa akışı olmaması nedeniyle kullanıcılar, İnstagram çöktü mü? sorusuna yanıt arıyor.

Instagram çöktü mü? İnstagrama neden girilemiyor?

Dünyanın en çok kullanılan fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram ve Facebook'ta erişim sorunu yaşanıyor. Yaşadıkları erişim sorununa yanıt arayan kullanıcılar sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunuyor. Peki, Instagram ve Facebook çöktü mü? İki platform neden açılmıyor?

Haberin Devamı

Instagram'a girilemiyor...

Mobil uygulamadan Instagram'a ulaşamayan kullanıcılar web yoluyla platforma girdiklerinde de "Oops, an error occurred." (Bir hata meydana geldi) uyarısı alıyorlar. Yetkililere ise dünya çapında yaşanan sorunla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Instagram 'ın yanı sıra Facebook'ta da erişim sorunu yaşanıyor. Facebook'a giriş yapan kullanıcılar ise sosyal medya platformu üzerinden ne bir paylaşım yapabiliyor ne de arkadaşlarını takip edebiliyor.

Instagram nedir?

Instagram, basitçe bir fotoğraf paylaşma uygulamasıdır. Sosyal medya yönüyle, insanların kayıt olabildiği, arkadaş ekleyip çıkarabildiği, mesajlaşabildiği dev bir ağdır. İlk çıkış amacı sadece fotoğraf paylaşmak olan Instagram, şu anda 500 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısıyla tamamen bir fenomene dönüşmüştür. Bırakın sadece fotoğraf paylaşmayı, Instagram üzerinden mesaj gönderip alabilirsiniz. Bazı söylentilere göre, Instagram’daki mesajlaşmanın WhatsApp’a yaklaştığı söylenmekte. Çoğu insan, Instagram’ı Facebook’un icat ettiğini düşünse de durum öyle değil. Instagram 2010 yılında, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirildi. 2012 yılında Mark Zuckerberg’in yoğun uğraşları sonucu Facebook tarafından satın alındı. Instagram’ın kelime anlamı nedir?, gibi sorular geliyor. Instagram’ın anlamı, İngilizcedeki “Instant” ve ” Telegram” kelimelerinin birleşimiyle oluşur. Eskiden kameralar, Instant yani anlık çekim olarak pazarlanırdı ve insanlar fotoğrafları birbirlerine Telegram yani türkçedeki telgraf olarak gönderirlerdi. Bundan esinlenilmiştir.

Haberin Devamı

Instagram Ne İşe Yarar?

Instagram yukarıda da belirttiğimiz gibi aslında özünde fotoğraf paylaşmaya yarayan bir uygulama. Lakin, günümüzde fotoğraf paylaşamadığınız bir sosyal medya uygulaması zaten yok. Facebook, Twitter, Pinterest vb. bu sosyal medya mecralarının tümünde zaten fotoğraf paylaşma var. Peki nedir Instagram’ı bu kadar ünlü yapan şey. Tabii ki hiç kuşkusuz, türünün ilk örneği olması. Dünyada bazı şeyler vardır, bunlardan biri de bir girişimde ilk olmak. İnsanlar ilk olanları daha çok hatırlar ve benimser. Instagram üzerinden fotoğraflarınızı paylaşırken, bu fotoğraflara çeşitli filtrelemeler yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra videolarınızı ekleyebilir hatta hikaye bile paylaşabilirsiniz. Az önce yine söylediğimiz gibi direct message üzerinden arkadaşlarınızla mesajlaşabilirsiniz.

YORUM YAZ