MENÜ

İngiltere'ye Gana'dan soğuk duş 4-0

FIFA 20 Yaş altı Dünya Kupası'nın altıncı gününde C ve D gruplarında ikinci maçlar oynandı. İngiltere Gana'ya farklı mağlup oldu.

İngiltere'ye Gana'dan soğuk duş 4-0

Almanya üstünlüğünü koruyamadı 1-1
C grubundaki ilk maçında ABD'yi üç golle geçen Almanya, Kore Cumhuriyeti'ne takıldı.

Karşılaşmanın 33. dakikasında Richard Sukuta-Pasu ile öne geçen Almanya, ilk yarıyı da bu skorla önde tamamladı.

Avrupa şampiyonu ikinci yarıda daha kötü görünen taraf oldu. Kore beraberlik fırsatları yakaladı. 71. dakikada da Kim Min Woo beraberlik golünü attı. Golden sonra ataklarına devam eden Kore Cumhuriyeti galibiyet golüne ulaşamadı ancak bu skorla umutlarını az da olsa son maçlara taşıdı.

ABD'nin ikinci tur rüyası 4-1

İlk maçında Almanya'ya 3-0 kaybeden ABD, bir anlamda tamam ya da devam niteliği taşıyan karşılaşmada Kamerun'u dört golle geçerek tur umudunu sürdürdü.

Karşılaşmanın ilk yarısının uzatma dakikalarında Bryan Arguez attığı golle perdeyi açan isim oldu.

İkinci yarının hemen başında, ABD adına 47. dakikada Tony Taylor topu ağlara gönderdi. 67. dakikada bu kez Dilly Duka farkı üçe çıkaran golü attı. Kamerun'un tek golü 75. dakikada penaltı atışından Banana Yaya ile geldi. Maçta uzatma dakikalarında saat 90+1'i gösterirken Brian Ownby rüya gibi maça son noktaya koydu: 4-1.

Uruguay 2'de 2 yaptı 3-0
D grubunda Uruguay, zayıf rakibi Özbekistan karşısında rahat bir maç çıkardı ve üç puana üç golle ulaşarak ikinci tur biletini cebine koydu.

İlk maçta İngiltere'yi deviren Güney Amerika temsilcisi, ilk yarıyı 28. dakikada Nicolas Lodeiro'nun golüyle 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Jonathan Urretaviscaya 62. dakikada attığı golle farkı ikiye çıkardı. 83. dakikada Santiago Garcia'nın golü hem skoru belirledi hem de Uruguay'ı ikinci tura, Özbekistan'ı ise büyük ihtimalle evine gönderdi.

Gana'dan İngiltere'ye soğuk duş 4-0

D grubunda Uruguay'dan sonra Gana da 6 puanla turu garantileyen takım oldu. İlk maçında Uruguay'a kaybeden İngiltere karşısında müthiş bir performans ortaya koyan Afrika temsilcisi, dört golle üç puanı aldı.

İlk yarıda Dominic Adiyiah'ın 38. dakikada gelen golüyle 1-0 öne geçen Gana, ilk yarıyı da bu skorla üstün tamamladı.

İkinci yarıda gol şova başlayan Gana, 57. dakikada Andre Ayew ile skoru 2-0 yaptı. 82. dakikada Ransford Osei'nin golü farkı üçe çıkarırken, 88. dakikada gelen Adiyiah'ın ikinci golü maçın skorunu belirledi. Bu sonuçla grupta İngiltere ve Özbekistan puansız kalırken Gana ve Uruguay üst turun yolunu tuttu.

Kupada yarının programı:
E Grubu 17:00 Avustralya - Kosta Rika
E Grubu 19:45 Brezilya - Çek Cumhuriyeti
F Grubu 19:45 Macaristan - Güney Afrika
F Grubu 22:30 Birleşik Arap Emirlikleri - Honduras

Haberin Devamı
YORUM YAZ