MENÜ

İngiltere'de ilginç olay! Tribündeydi, hakem oldu!

Milwall - Bolton maçı öncesi orta hakem Harrington sakatlandı. 4. hakem Swabey düdüğü aldı, onun boşluğunu ise daha önce hakemlik yapmış tribündeki Milwall taraftarı Steve Perry doldurdu. Sonra Swabey de sakatlanınca, Perry 90 dakikayı yan hakem olarak tamamladı.

İngiltere'de ilginç olay! Tribündeydi, hakem oldu!

İngiltere’de Premier Lig’in bir alt ligi olan Championship’te uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir olay yaşandı. Milwall’un, sahasında Bolton’la 1-1 berabere kaldığı mücadelede ev sahibi ekibin Steve Perry isimli taraftarı, tribünden izlemek için geldiği karşılaşmayı önce dördüncü hakem sonra da yan hakem olarak tamamladı.

Haberin Devamı

İlginç olay ise şu şekilde gelişti; Mücadelenin hakemi Tony Harrington, hastalığı nedeniyle maça gelemedi. Onun yerine dördüncü hakem Lee Swabey orta hakem pozisyonuna geçti. Hal böyle olunca Swabey’in pozisyonu boş kaldı. Taraftarlar arasında daha önce amatör olarak hakemlik yapmış Steve Perry, iki tarafın onayıyla birlikte dördüncü hakem seçildi.

Büyük beğeni kazandı

Sağ bacağında dövmesiyle hakem kıyafetleri giyen Perry için unutulmaz gün, daha da efsaneleşti. Çünkü ilerleyen dakikalarda Swabey’in kasığında çekme oldu ve yan hakem John Leach, onun yerini aldı. Yaşanan 5 dakikalık karmaşa sonucunda Swabey dördüncü hakem olurken, Milwall taraftarı Perry, yan hakemliğe terfi etti. Hatasız olarak görevini tamamlayan Perry, 90 dakika sonunda her iki takımın da övgüsünü aldı.

Haberin Devamı

"Bir sakatlık daha yaşansaydı..."

Ada’da gündem olan Milwall taraftarının hakem olduğu maçın ardından konuk Bolton’un teknik direktörü Phil Parkinson, “Hakemlerin sakatlanmasından sonra tribünden bir Millwall taraftarı sahaya atladı ve önce dördüncü hakem olarak görev yaptı. Daha sonra yeni orta hakem sakatlandı ve bu kez taraftar yan hakem oldu. Bir hakem daha sakatlansaydı, neler olurdu düşünmek bile istemiyorum. Yine de kendisine teşekkür ediyorum. Dürüst bir yönetim gösterdi” yorumunda bulundu.

YORUM YAZ