MENÜ

İngiltere Premier Lig'de perde açılıyor

İngiltere Premier Lig'de 2015-2016 sezonu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

İngiltere Premier Lig'de perde açılıyor

Premier Lig’de sezonun açılış maçında Manchester United, Tottenham Hotspur’u konuk edecek. Old Trafford’da oynanacak mücadele TSİ 14.45’te başlayacak. Ligde bu mücadelenin yanı sıra 5 maç daha oynanacak.

Yüksek bonservis bedelleri ödeyerek kadrosuna son 2 sezonda kattığı yıldız oyuncularla dikkati çeken "Kırmızı Şeytanlar", Hollandalı teknik adam Louis van Gaal yönetiminde bu sezon şampiyonluk hedefliyor. Bastian Schweinsteiger, Memphis Depay, Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian ve kaleci Sergio Romero gibi önemli futbolculara imza attıran Manchester United, Tottenham Hotspur’u yenerek lige iyi bir başlangıç yapmayı istiyor.



Chelsea unvanını korumaya çalışacak

Geçen sezon 87 puan toplayarak rakiplerine açık ara puan farkı atarak şampiyonluğa ulaşan Chelsea ise yarın TSİ 19.30’da Swansea City’yi konuk ederek lige "merhaba" diyecek. Kadrosunu Monaco’nun Kolombiyalı golcüsü Radamel Falcao ve Bosna Hersekli kaleci Asmir Begovic’i transfer ederek güçlendiren Londra temsilcisi, bu yıl da geçen sezonki şampiyonluk unvanını sürdürmeyi hedefliyor.



Arsenal ve Liverpool yarışa dahil olmak isteyecek

Geçen yıl sergiledikleri performansla taraftarlarını üzen Arsenal ve Liverpool ise bu sezon gösterecekleri performansla zirve yarışının içinde kalmayı planlıyor.

Chelsea’nin tecrübeli file bekçisi Çek Petr Cech’i renklerine bağlamasının ardından transferde sessiz kalan Arsenal, Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Slaven Bilic’in çalıştırdığı West Ham United’ı pazar günü TSİ 15.30’da ağırlayacak.

Aston Villa’dan 46,5 milyon avroya Christian Benteke, Hoffenheim’den 41 milyon avroya Roberto Firmino, Southampton’dan 17,7 milyon avroya Nathaniel Clyne, Charlton’dan 4,9 milyon avroya Joe Gomez, kulüpleriyle sözleşmeleri biten James Milner, Danny Ings ve Adam Bogdan’ı kadrosuna katarak yaz transfer sezonunun en çok para harcayan kulüpleri arasında yer alan Liverpool ise pazar günü TSİ 18.00’de Stoke City’ye konuk olacak.

Avrupa’nın en değerli ligi

Premier Lig, futbolcuların piyasa değerleri bakımından Avrupa futbolunun en değerli ligi olarak göze çarpıyor.

Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre, İngiltere’de mücadele eden 20 takımın toplam piyasa değeri 4 milyar 100 milyon avro. Son şampiyon Chelsea’nin 564,5 milyon avro değerle başı çektiği Premier Lig’de, Manchester United 447,25 milyon avro ile ikinci sırada bulunuyor. Piyasa değerlerinde bu iki ekibi, 438,25 milyon avro ile Manchester City, 409 milyon avro ile Arsenal ve 367,25 milyon avro ile Liverpool takip ediyor.

Premier Lig’in 3 sezonluk yayın hakkı için 5,136 milyar sterlin (6,9 milyar avro) ödenmesi ve ülkeye özel havuz sistemi nedeniyle ligde yer alan 20 kulübe birbirine yakın paylar verilmesi de kulüplerin zenginleşmesine ön ayak oluyor.



En fazla şampiyonluk yaşayan Manchester United

Geçmişi 1878 yılına dayanan İngiltere Birinci Futbol Ligi tarihinde en fazla şampiyonluk yaşayan takım, 20 kezle Manchester United oldu.

"Kırmızı Şeytanlar", İskoç teknik direktörü Sir Alex Ferguson yönetiminde ivme kazanarak 2000’li yıllarda gösterdikleri üstün performansla şampiyonluk sayılarında Liverpool’u (18) geride bıraktı. Arsenal’ın 13 şampiyonluğunun bulunduğu İngiltere’de Everton 9, Aston Villa 7, Sunderland 6, Chelsea 5, Manchester City 4, Blackburn Rovers ve Leeds United ise üçer defa zafere ulaştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ