MENÜ

İngiltere onu konuşuyor! Chelsea'nin gizli silahı antrenör Anthony Barry

Geçen sezon Premier Lig'in ilk 10 sırasındaki takımlar arasında en çok yiyen takımdı Chelsea ancak bu sezon savunmadaki hataların çoğunun düzeltilmesi Maviler'i üst sıralara yerleştirdi. Frank Lampard bu başarıdaki en önemli kişi olarak görülse de İngiliz basını 34 yaşındaki genç antrenör Anthony Barry'nin başarısını konuşuyor.

İngiltere onu konuşuyor! Chelsea'nin gizli silahı antrenör Anthony Barry

Chelsea bu sezona beklenenden çok iyi başladı. Londra ekibinde 11 maçta yenen 11 gol şu ana kadar savunmacıların görevlerini yerine getirdiğinin bir göstergesi gibi duruyor. İngiliz basını ise son dönemde ortaya çıkan pozisyon antrenörlerinin önemine değiniyor.

Haberin Devamı

Özel antrenörler yeni moda!

Futbol artık çok gelişti. Savunmacılardan sadece savunma, hücumculardan da sadece hücum beklenmiyor. Herkes her şeyi yapacak. Ve futbolun beşiği bu anlamda yine ön plâna çıkıyor. Nasıl 2018'de Liverpool "taç kullanma antrenörü" olarak Thomas Gronnemark'ı aldıysa ve Hollandalı futbol adamı Trent Alexander-Arnold ve Andy Robertson'ı Kırmızılar'a kazandırdıysa, Chelsea de benzer bir yoldan gidiyor.

Sadece 34 yaşında!

1986 doğumlu olan Anthony Barry, İngilizler tarafından şu anda Chelsea'nin savunma hattındaki en önemli isim olarak görülüyor. Barry tabii ki bir oyuncu değil, antrenör! Barry arka 4'lüyü her antrenmanda sadece savunma için değil, hücum için de çok çalıştırıyor.

Haberin Devamı

Gol yememeye başladılar

Lampard'ın antrenör kursundan tanıdığı ve kısa sürede çok ilgisini çeken Anthony Barry'nin savunma hattı Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta sadece 2 gol yedi, Premier Lig'de ise 5 maçı gol yemeden tamamalamayı başardı. Kaleci Mendy ve Thiago Silva'nın yanında Kurt Zouma'nın da müthiş bir şekilde gelişmesinde ve hava toplarında artık daha başarılı olmasında 34'lük genç antrenörün payı büyük.

Türk futbolu mu? Hakem hataları, PFDK cezaları, boşa giden paralar, kaçan oyuncular, VAR hakemleri, yabancı sınırı, borç batağı, 'Biz 3 günde nasıl dinlenelim, korona var...'

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

İngiltere onu konuşuyor Chelseanin gizli silahı antrenör Anthony Barry

YORUM YAZ