MENÜ

İngilizlerin yalanı ortaya çıktı

İngiliz The Sun ve Sunday Mirror gazeteleri bu hafta sonu yapılan Formula 1 İstanbul Grand Prixsi'nde, yarışı kazanan Alman pilot Sebastian Vettel'in 24 yaşını doldurmadığı gerekçesiyle zafer şampanyasını içemediğini yazmıştı.

İngilizlerin yalanı ortaya çıktı

Ancak Vettel'in bu fotoğrafı İngiliz gazetelerinin yalanını ortaya çıkardı. Gazeteler bu iddialarını kanıtlamak için de Bahreyn örneğini verdi. Bahreyn ve Türkiye halklarının çoğunluğunun müslüman olması nedeniyle Bahreyn'deki yasakları da Türkiye'de varmış gibi gösteren gazeteler; Bahreyn'de şampanya töreninin alkolsüz içkiyle yapıldığını ve kadınların kapalı olması nedeniyle yarış başlamadan önce padokta görülen görüntülerin Bahreyn'de görülmediğini yazdı. Bahreyn de hükümet, geleneklerine aykırı olduğunu düşündüğü için bu tür görüntülere izin vermiyor.

Ancak Türkiye'nin, Bahreyn ile bu konularda bir benzerliği bulunmuyor. Vettel de bu hafta sonu kazandığı yarıştan sonra Formula 1'in diğer yarışlarında kutlama nasıl yapılıyorsa o şekilde birinciliğini kutladı ve şampanyasını da içti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ