MENÜ

'İnancımız tam'

FANATİK'e konuşan 12 Dev Adam'ın coachu Orhun Ene, çeyrek finale kalacaklarına yürekten inandığını belirterek, “Yeter ki savunmadaki o mücadelemizi devam ettirelim. Hücumda şutlarımız mutlaka girecektir” dedi

'İnancımız tam'

A Milli Basketbol Takımımız’ın coach Orhun Ene, turnuvada geride kalan maçları ve bizim için hayati önem taşıyan önümüzdeki Almanya ve Sırbistan karşılaşmaları ile ilgili görüşlerini, FANATİK’e anlattı. Sorularımıza içtenlikle cevap veren Ene, şunları söyledi: “Maalesef işler kötü gitmeye başladığında çabuk demoralize olabiliyoruz. Ama kötü oyunumuz ile kendi hatalarımızı, duygusallığa ve olayın mental tarafına bağlayıp görmemezlikten gelemeyiz. Savunma anlamında belki Polonya maçının ilk yarısı hariç, bütün maçları çok iyi oynadık. Fransa maçında da 3. periyodun son 1.5 dakikasını kötü oynadık. Mental olarak sıkıntı yaşayan takımlar 80-90 sayı yer, maçı da bırakır. Ama hücum anlamında hazır olmayan oyuncular, bundan biraz etkilenirler. Hücumda ritmimizi bulmalıyız ve özgüvenimizi kaybetmememiz gerekiyor.”

Haberin Devamı

‘5 saniye dolmamıştı’

“Fransa maçında 2 tane top var. Onların öncesinde de boş atışı bulduk ama sokamadık. Takım olarak çalıştığımız hücumu oynayamadık. Ama oyunun o ağırlığında, o baskıda her zaman hatalar olabiliyor. Fransa önünde öne geçecek şutu da attık ama girmedi. Onun üzerine turnike kaçırdık, o araları iyi oynadık ama sonunda bir hata oldu. Bence oradaki bir hataya odaklanmamak lazım. Bunlar basketbolun içinde olabilen şeyler. Ayrıca bana göre son topta 5 saniye dolmamıştı. Hakem topu Emir’e verir vermez saymaya başladı. Tabii her şeye rağmen bizim seviyemizde bir takım, o topu çembere atmadan geri dönmemeliydi. Şimdi önümüzde iki maç var. İyi savunma yapıyoruz ve iyi mücadele ediyoruz. Bunu devam ettirdiğimiz taktirde yine kazanmaya adayız. Sadece hücumda sokamıyoruz. Şutları soktuğumuz gün maçları farklı kazanacağımıza inanıyorum. Yeter ki sahada o mücadeleyi verelim. Hücumda daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Son iki maçı kazanıp çeyrek finalist olacağımıza yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı

Yaşar Saygı - Gökhan German

YORUM YAZ