MENÜ

İnan Kıraç: Galatasaray'ı Duygun Yarsuvat kurtardı

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, başkan Duygun Yarsuvat ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İnan Kıraç: Galatasaray'ı Duygun Yarsuvat kurtardı

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaray’ın tüm kurumlarıyla bir bütün olduğunu ve birlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Galatasaray Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, Galatasaray Lisesi’nin 533. kuruluş yıl dönümü kutlamaları ve 1964 yılı mezunlarının madalya ve berat töreni, lisenin Tevfik Fikret Salonu’nda yapıldı. Törene, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp ile lisenin eski öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, İnan Kıraç konuşma yaptı. Galatasaray Lisesi’nde geçmişte yaşanan sıkıntılar ve Galatasaray Eğitim Vakfı’nın kuruluş süreci ve çalışmaları hakkında bilgi veren Kıraç, "Galatasaray ismi burada doğmuştur. Galatasaray Kulübü ve Galatasaray Üniversitesi bu yapının sayesinde kurulmuş kurumlardır ama Galatasaray bir bütündür. Birlik ve beraberlik içerisinde olma mecburiyetimiz var" dedi.

Galatasaray Üniversitesi’nde çıkan yangının üzerinden 20 ay geçtiğini dile getiren Kıraç, şunları kaydetti: "Gerek o dönemin Galatasaray Kulübü Başkanı gerekse de benim beyanatım oldu. ’Bunu Galatasaray camiası yapacaktır’ dedik. Fakat 20 aydır yapılmayışının nedeninin sorarsanız; kurulun içindeki iki Galatasaraylının yapmış olduğu muhalefet nedeniyle bu müsaadeyi alamadık. 20-25 milyon liraya yapılacak bu işin değeri bugün 5 milyon lira arttı. Galatasaray’da bu bir moda haline geldi. Galatasaray Kulübü’nün sermaye artışı, Adnan Polat’ın ayrılmasından sonra bazı kuvvetler buna mani olmaya çalıştı. Yalnız üç tane bin liralık alınan hisseyle mahkemeye gidildi ve sermaye artışı engellendi. Galatasaray’ın bugüne kadar kaybettiği para bu yüzden 85 milyon dolardır. Hizmet etmek isteyenlere ’tu kaka’ der haldeyiz. Nereden bu hastalık bize musallat oldu bilemiyoruz. Galatasaray’ın içinde kalması gereken birçok şeyi artık konuşmak gerekiyor. Sizlere bunlardan bahsetmemin sebebi, benim de hakkımda çok laf edildi."

İnan Kıraç, Duygun Yarsuvat'ın Galatasaray'ı mükemmellik seviyesine getireceğini belirtirken, ''Galatasaray’ı bana göre kurtardı. Duygun’un dernek başkanlığı ve rektörlük gibi vasıfları çok önemli. Seveni sevmeyeni çoktur ve enteresan bir adamdır. Ayrıca iyi de bir avukattır. Baktı ki camiada sorun büyüyor bu sorunun içine kendini attı. Bu nedenle kendisini kutluyorum. Akıllıca bir hareketi de 6 ay görev süresi demesi oldu. Göreceksiniz ki bu süre içinde Galatasaray güzel günlerini yakalayacaktır'' ifadelerini kullandı.

İnan Kıraç, Galatasaray Üniversitesi’ndeki yangın sonrası yapılacak tadilatın ardından Galatasaray Eğitim Vakfı’ndaki görevinden ayrılmayı planladığını anlatarak, "Öyle zannediyorum ki bu yangının tamiratı daha seneler alacak. Dolayısıyla ben büyük ihtimalle bu sene sonunda bırakacağım" ifadelerini kullandı.

Duygun Yarsuvat

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat da törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Galatasaray’ın sadece spor kulübü olarak düşünülmeyeceğini vurgulayarak, "Galatasaray bir semtin adı değildir.
Galatasaray, ilkokuluyla, lisesiyle, üniversitesiyle, vakıflarıyla, kulübüyle bir kültürdür. Bu kültürün bir parçasıdır bugün yaptığımız. Onun için hepimiz mutluyuz" diye konuştu.

Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 9 Aralık Salı günü Arsenal ile yapacağı karşılaşmayla ilgili soru üzerine Yarsuvat, "Bu maçlar var, gelir gider. Oynarsınız, yenersiniz, yenilirsiniz. Yani vaka-i adiyeden. Onun için oynandığı zaman göreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıyar da plaket aldı

Törende lisenin 1964 mezunlarına madalya ve beratları takdim edildi. Ayrıca, 75 yıl ve daha öncesinde mezun olanlara da madalya ve berat verildi. Lisenin 1936 mezunu, 100 yaşındaki kulübün eski başkanlarından Ali Tanrıyar plaketini alırken, "Galatasaray benim her şeyim. Burada doğdum, burada büyüdüm, burada öleceğim. Galatasaray için canımı veririm" şeklindeki konuşması salonda alkışlandı. Daha sonra Özhan Canaydın Spor Ödülleri’ne layık görülen isimlere, Canaydın’ın oğlu Murat Canaydın tarafından ödülleri verildi.

Atatürk’ün Galatasaray Lisesi’ni ilk ziyaret ettiği 2 Aralık 1930 tarihi anısında aralık ayının ilk pazar günü düzenlenen kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, konuklara geleneksel Galatasaray Pilavı da ikram edildi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ