MENÜ

İmza kampanyasında son dakika

Yönetimi erken seçime götürmek için başlatılan imza kampanyasında, gerekli sayı olan 1841 rakamına ulaşıldığı öğrenildi. Adnan Polat'la yapılacak görüşmelerin ardından muhalefet nasıl bir yol izleneceğine karar verecek.

İmza kampanyasında son dakika

Futbol takımının aldığı başarısız sonuçlar ve Türk Telekom Arena’nın açılışında yaşananların ardından muhalefet, imza kampanyası başlatmıştı. Eski yöneticilerden Çağatay Altınlı’nın üstlendiği kampanyanın amacı, yönetimin erken seçim kararı almasını sağlamaktı. Bunun için 1841 imza toplanması gerekiyordu. İmzaların toplandığı iki ofisten gelen bilgilere göre, dün itibariyle yeterli sayıya ulaşıldı. Şimdi herkes, muhalefetin nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyor. Kampanyayı organize eden grubun ağırlıklı görüşü, aceleci davranmamak yönünde. Yeterli sayıda imza toplanıldığı bilgisi, Başkan Adnan Polat’a da duyuruldu. Tarafların konu hakkında bir süre görüşeceği ve ortak yol bulmaya çalışacağı öğrenildi. İmzaların işleme konması için, 19 Şubat’ta Adnan Polat’ın yapacağı bilgilendirme toplantısının beklenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Sadece 1950’de oldu
Galatasaray tarihinde imza kampanyasıyla koltuğuna veda eden tek isim, 1950 yılında Suphi Batur oldu. Batur’a karşı, siyasi nedenlerle imza toplayan üyeler, erken seçim aldırarak Yusuf Ziya Öniş’i başkanlık koltuğuna oturttular.

Serdar Dinçbaylı

Yönetim neler yapabilir?

İmzalar işleme konduğu takdirde, yönetimin izleyeceği yol belli. Adnan Polat ve ekibi ilk olarak bu imzaların gerçek olduğuna inanmadığını belirtip, noter tespiti isteyebilir. Ancak noter huzurunda imza toplansa bile, bu erken seçim için yeterli olmaz. Adnan Polat bu kez de mahkemeye giderek, itiraz edebilir. Eğer yönetim bu yolu seçerse, mahkemenin normal seçim tarihinden önce karar vermesi zor görünüyor. Böylece yönetim, erken seçimden kurtulabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ