MENÜ

IMEI kayıt ücretine zam yapıldı! İşte yeni ücret!

Ülkemizde amiral gemisi seviyesindeki akıllı telefonların 8000 ve hatta 10000 TL’lerden satıldığı günümüzde, kullanıcılar yurt dışına büyük ilgi gösteriyor. Zira, son dönemde düşüş gösteren dolar kuru geçtiğimiz yıla kıyasla oldukça yüksek seviyede olmasına rağmen, yurt dışından telefon satın almak halen cazip.

IMEI kayıt ücretine zam yapıldı! İşte yeni ücret!

Yurt dışından telefon alımının önüne geçilmek istendiği ve bu nedenle yolcu beraberinde getirilen telefonların imei kayıt ücretine zam yapılacağı uzun süredir konuşuluyordu. Kötü haber geldi ve IMEI kayıt ücretine zam yapıldı.

Haberin Devamı

Bildiğiniz üzere IMEI kaydı yapılmayan bir telefon, 120 gün kullanılabiliyor. Sonrasında bu cihazı kullanabilmek için gerekli şartları sağlayan bir pasaport sahibinin 170.70 TL’lik harç ücretini ödeyerek kayıt yaptırması gerekiyordu.

Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 500 TL oldu!

Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile birlikte, 170,70 TL olan IMEI kayıt ücreti, 500 TL’ye yükseltildi. Yani, IMEI kayıt ücretine yaklaşık yüzde 300 zam yapıldı.

IMEI kayıt ücretine zam yapıldı İşte yeni ücret

2 /7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (8) sayılı tarifenin “VIII-Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı” başlıklı bölümünün (1) numaralı fıkrasında yer alan maktu harcı 500 TL olarak belirlenmiştir.

Bu değişiklik sonrasında insanlar yurt dışından telefon satın alırken mutlaka bir kez daha düşünecektir. Zira, 500 TL’lik kayıt ücreti yurt dışı ile Türkiye arasında oluşan fiyat farkını büyük oranda ortadan kaldırıyor.

YORUM YAZ