MENÜ

İlkin Aydın: Olimpiyat madalyası her sporcunun isteyebileceği bir şey

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı'nın genç oyuncularından millî sporcu İlkin Aydın, en büyük hayalinin her sporcunun isteyebileceği şekilde olimpiyat madalyası kazanmak olduğunu belirtti.

İlkin Aydın: Olimpiyat madalyası her sporcunun isteyebileceği bir şey

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı'nın genç sporcularından İlkin Aydın, kariyer hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Millî sporcu, her sporcunun gerçek dileği gibi olimpiyat madalyası hedefi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İşte İlkin Aydın'ın açıklamaları:

- Uzun bir sakatlık sonrası spor kariyerinizde hızlı bir yükseliş yaşadınız. Bu başarıyı nasıl elde ettiniz?

Öncelikle tabii ki birinci sakatlıktan dönmek belki daha kolay ve daha sisteme uygun devam ederseniz sizi daha çabuk toparlayabilir psikolojik açıdan ama iki kere olması beni de gerçekten çok zorlamıştı. Tabii ki tek bir anahtar var ki, çok çalışmak. Gerçekten o 2 sene kendimi takımdan uzaklaştırmadan, her zaman takımın içinde olarak, her gün ekstra antrenman yaparak, gerçekten çok çalışarak geri döndüm voleybola. Ve geri döndükten sonra da çalışmaya devam ettim. O yüzden benim için gerçekten öğretici bir geri süreç oldu.

- Voleybolun çocuklar arasında bu kadar popüler olmasının sizce sebepleri neler?

Haberin Devamı

Öncelikle bu 1-2 senedir milli takımımızdan gelen başarı tabii ki çok önemli. Gerçekten başarı geldikçe insanların sadece çocukların değil, herkesin ilgisi çok artıyor. Bu da tabii ki bizi çok mutlu ediyor. Çünkü sahada başardığımız şeyleri biz de dışarıdan görebiliyoruz. Bizleri sahada gördükleri zaman onlar da bence cesaret ve özgüven kazanıyorlar ve voleybolu daha çok tercih eder hale geliyorlar.

- Voleybolda kariyer yapmak isteyen gençlere tavsiyeleriniz neler?

Ben de bir genç olduğum için burada çok şey söyleyemeyeceğim. Ama ne söyleyebilirim, çok çalışmak. Çünkü ben her zaman çok çalışmanın karşılığını aldım sahada. Hala da çok çalışıyorum. Her zaman çok çalışmaları gerektiğini unutmasınlar.

- Bu sporda en büyük hayaliniz nedir?

Bu sporda en büyük hayalim, en iyi İlkin Aydın olabilmek. Milli takımda unutulmaz bir isim olabilmek. Kulübümü en iyi şekilde temsil edebilmek. Tabii ki bir başarı, bir sonuç düşünürsem de olimpiyat madalyası almadan kariyerim bitsin kesinlikle istemem. Gerçekten her sporcunun isteyebileceği bir şey bu. En üst noktada bitirmek isterim kariyerimi.

YORUM YAZ