MENÜ

"İlk üç içinde yer aldığımız için mutluyuz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda ilk üç içinde yer aldıkları için mutlu olduklarını belirtti.

"İlk üç içinde yer aldığımız için mutluyuz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası’nda ilk üç içinde yer aldıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Federasyondan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Delihasan, İspanya’nın Tenerife kentindeki şampiyonayı 11 madalyayla genel klasmanda 3. sırada tamamladıklarını anımsattı.

Elde edilen sonuçlardan mutlu olduğunu vurgulayan Delihasan, "Biz şampiyonalara gelirken her zaman ilk beşin içerisinde yer almayı hedefliyoruz. Bizim için başarılı olmak önemli ama daha da önemlisi bunu koruyabilmek. Bu anlamda da bunu gerçekleştirip ilk üç içerisinde yer aldığımız için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Karatenin 2020 Tokyo Olimpiyatları’na dahil edilmesinin ardından ilk kez dünya şampiyonası düzenlendiğini vurgulayan Delihasan, şunları kaydetti:

"Daha başarılı da olabilirdik ama 2018 yılında Arjantin’de yapılacak 3. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları hedefiyle olimpik sıkletler olan gençler kategorisinde sporcularımızı değiştirmek durumunda kaldık. Dünya ve Avrupa’da madalyaları bulunan sporcularımızı, Gençlik Olimpiyatları’na yaşları tutmadığı için takımdan çıkarmak durumunda kaldık. Hepsi de burada madalya kazanabilecek sporculardı. Ancak onların yerine Gençlik Olimpiyatları için yaşları tutan sporcularımızı buraya getirdik. Çünkü onların burada hem madalya hem de puan almalarını hedefledik. İkisini de başardığımızı düşünüyorum. Çünkü bir sporcumuz dünya ikincisi oldu ve çok iyi bir puan alacak. Onun dışında iki sporcumuz da bronz madalya aldı. Birçok ülkenin bizim gibi hareket etmeyip Buenos Aires 2018’e yaşı tutmayan büyük sporcularını getirdiğini gördük. Bu da bizim sporcularımız için büyük bir avantaj oldu. Kota müsabakaları 1 Haziran 2018’de sona erecek ve inanıyorumki 4-5 sıklette karatecilerimiz ülkemizi başarıyla temsil edecek."

2018 Gençlik Olimpiyatları nedeniyle takımdan çıkarılan sporcuların bunu olgunlukla karşıladıklarını anlatan Delihasan, "Böyle bir durumda olgunluk gösterip arkadaşlarını güzel bir şekilde uğurladılar. Bu güzel bir davranıştı. Bu demektir ki, Türk karatesinde güzel bir enerji, sinerji var. Ben değil de bizi düşünüyoruz. Bu da bizi başarıya ulaştırıyor." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye, organizasyonu üçer altın ve gümüşün yanı sıra 5 bronz olmak üzere 11 madalyayla tamamlamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ