MENÜ

İlk madalya Rukiye'den

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen şampiyonanın ilk gününde tatamiye çıkan Rukiye Yıldırım, bronz madalya kazandı.

İlk madalya Rukiye'den

Aİngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda Rukiye Yıldırım bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Regional Arena’da yapılan ve 6 Mayıs Pazar günü sona erecek olan şampiyonada, 39 ülkeden 335 sporcu mücadele ediyor. Sabah seansında tatamiye çıkan Rukiye Yıldırım, kadınlar 46 kilodaki ilk maçında Fransız Sondess Ben Tahar’ı sayı vermeden 8-0 yenerek yarı finale yükseldi.

2010 yılında Gençler ve Büyükler Avrupa Şampiyonu, geçen yıl da Dünya üçüncüsü olmayı başaran Yıldırım, Yunan Ionna Koutsou ile final mücadelesi verdi. Mücadelede 4-4’lük eşitliği bozamayan sporcular, altın vuruşta da skoru lehine değiştiremedi. Hakem kararıyla yarı finalde şampiyonaya veda eden milli sporcu, bronz madalya kazandı.
Karşılaşma sonrasında AA muhabirine konuşan Yıldırım, Yunan rakibini daha önce yendiğini belirterek, "Bu maçta olmadı, demek ki nasip değilmiş. Ya da tam olarak hazırlanamamışım. Psikolojik olarak da biraz sıkıntı vardı. Bütün hocalarıma, dua eden herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Haberin Devamı

Bahri Tanrıkulu, erken veda etti
2004 Atina Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan ve 3 kez Dünya Şampiyonluğu yaşayan Bahri Tanrıkulu, ilk maçında Azeri tekvandocu Aydın Bahmalov karşısında rahat bir galibiyet aldı. Rakibini 14-2 yenen Tanrıkulu, çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde İtalyan Leonardo Basile ile karşılaşan Bahri, 3-0 geriye düştüğü mücadelede 3-3 eşitliği sağladı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın son bölümlerindeki ataklarından sonuç alamayan milli sporcu, 6-5 yenilerek şampiyonaya veda etti.

Sabah seansında tatamiye çıkan ve kadınlar 62 kiloda mücadele eden Dürdane Altunel, ilk maçında Azeri rakibi Sabina Mikayilova’ya 9-7 yenilerek şampiyonada erken havlu attı. Mücadele sırasında eline ciddi bir darbe alan Altunel, kontrol amaçlı hastaneye götürüldü.

Milli sporcu Mehmet Dolaş ise İspanyol Adrian Diepa Cifuentes’i 10-5 yenerek çeyrek finale çıktı. Dolaş, çeyrek final maçını açılış seremonisinden sonraki seansta yapacak.

Şampiyonada yarın erkekler 58 kiloda Fırat Pozan ve 87 kiloda Ali Sarı ile kadınlar 49 kiloda Damla Sezgin ve artı 73 kiloda Cansel Deniz tatamiye çıkacak.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ