MENÜ

İlk kez beğenildi

Maçlarını kazanmasına rağmen haftalardır Fenerbahçe'yi kötü oynadığı için eleştiren spor yazarları, Gençler sınavı sonrası övgü dolu sözler sarfetti.

İlk kez beğenildi

Rıdvan Dilmen (Milliyet)
Alex mi? Ona ayrı bir paragraf açacağım. Fenerbahçe tarihinin en büyük oyuncularından bir tanesi. Hani Kadıköy’de bir boğa heykeli var ya... İşte onun hemen yanına Alex’in heykeli dikilmeli. Kendisine müthiş saygı duyuyorum... Alex’in penaltı atarcasına attığı ikinci gol, rakibin ümidini bitirdi... Çok keyif aldığım bir 90 dakika izledim. İki yıldır yatan Fenerbahçe, sezon başında iyi çalışmasının semeresini havalar serinledikçe, sezon ilerledikçe alacak gibi.

Haberin Devamı

Tamer Bağlan (Fanatik)
Rakip yeterince tehlike yaratamasa da koşuyor, mücadele ediyor. Hakem tempoyu düşürecek gereksiz düdüklerden kaçıyor. Tribünler Saracoğlu zaten. En kötü zamanlarda bile, istisna rantçılar hariç ‘hep destek, tam destek.’ En az yukarıdakiler kadar önemli bir başka nokta ise, Emre’nin cezası bitmiş ve ilk 11’de. Direkler de yine karşılaşma boyunca devrede ancak bir kez daha nafile... Bu kadar olumlu etken varken, ister istemez futbol oynamak zorundaydı lider ve şimdilik yenilmez Fenerbahçe.

Gürcan Bilgiç (Sabah)
Maç oynanıyor, taraftar galeyanda. Nasıl mutlular, görmeniz lazım. Nedeni ise basit ve garip; takım pres yapıyor. İki-üç oyuncunun Emre ile birlikte top kapmaya çalışması ve bunu devam ettirmesiyle coşuyor herkes... Birkaç saniye sürüyor ama olsun, görmedikleri şeylerdi bunlar. Alex, Daum’u ikinci kez kayığına bindirdi. O oynuyor, atıyor-attırıyor ve rekorlar Daum’un hanesinde. En güvenilir kürekçi, Zico’yu da 100. yılda dalgalardan geçirmişti.

Haberin Devamı

Sadi Kemal Yaşar (Hürriyet)
Öyle bir 45 dakika oynandı ki, kendimi Bundesliga’da sandım... Emre inanılmaz oynadı. Sakin bir gece geçiren süper bücür pres yaptı, kademeye girdi, top dağıttı ve alkış topladı. Taraftar bir ara takımın her pas alış verişini alkışla ödüllendirdi. İlk 45 dakika bittiğinde Alex’in attığı gol dışında net bir gol pozisyonu yoktu ama tribünler mutluydu... Alex’ten bahsetmeden yazıyı bitirmek haksızlık olur. İki golde de vuruş ustalığı vardı. Onu seyretmek bir başka.

Alaattin Metin (Akşam)
Deniyor ki; Galatasaray çok iyi top oynuyor... Fenerbahçe koşmuyor, çabuk değil. Aradaki puan farkı 8 maçta 5. Hangisi doğru!.. Bu sezonun en iyi futbolunu oynadılar. Koştular, pres yaptılar. Topu kazanmak için üç kişi birden baskı kurdular... Bu maçta Emre, Cristian, Bilica herkesten, hatta iki gol atan Alex’ten bile ayrı tutulmalı. Sonuç; Fenerbahçe sekizde sekiz yaparak rüyasında görse inanamayacağı beş puanlık farkı yakaladı.

Halil Özer (Habertürk)
Konuk futbolcular bir ara öyle pres yediler ki, neredeyse “Ben oynamıyorum” diyeceklerdi. Bırak nefesi, burunlarını çekemediler. Sahaya öyle bir çıktılar ki, sadece Alex’i durdurmayı planlayarak bu işi çözeceklerini düşünmüşler. Başka bir planları yoktu. Bunu başardılar da. Alex son bölümler hariç net asistler yapamadı. Üçlü kıskaç arasında top kullanamadı. Ama Alex öyle zeki oyuncu ki, bu durumu görüp nasıl faydalı olacağını anında hesaplayabiliyor. Sinsice bekledi ve başardı.

Haberin Devamı

Hakan Yaşar (Vatan)
Fenerbahçe rakiplerini korkutuyor. Skorsal başarı karşısında Kadıköy’e kim gelirse gelsin çekinip kolay teslim oluyor. Daum’u başarılı kılan en önemli faktör orta sahası. Takımın iyi bir dinamoya sahip olması. Bu görevi yapan da Emre Belözoğlu. O oynayınca Fenerbahçe orta sahayı kazanıyor, gerisi kolay oluyor. Cristian iyi tamamlayıcı olunca takım, hücum presi de iyi yapıyor. Zaten iyi bir orta direk, adamı rezil de eder, vezir de! Emre vezir edenlerden.

Coşkun Türk (Posta)
Futboldan anlamak için kahin olmaya gerek yok. Fener taraftarı takımından hırslı mücadele etmesini, göze hoş gelen futbol oynamasını bekliyordu. Ve dün özlemleri dindi. Fenerbahçe öyle hırslı mücadele etti ki, daha ilk yarıda sahaya yüreğini koyan futbolcular dakikalarca alkışlandı. Taraftar ilk yarıdaki futboldan ekmek kadayıfı tadı aldı. İkinci yarıda pozisyon zenginliği ve fark gelince kaymaklı ekmek kadayıfı oldu.

YORUM YAZ