MENÜ

İlk güncelleme çok yakın!

Windows 10 için ilk önemli güncelleme, düşündüğünüzden çok çabuk gelecek gibi görünüyor!

İlk güncelleme çok yakın!

Dün resmi çıkışı gerçekleşen Windows 10, dünya çapındaki milyonlarca bilgisayara yavaşça dağıtılıyor. Windows 10'un önceki Windows'lardan önemli bir farkı, yeni işlevleri sıkça yapılacak güncellemelerle alacak olması. Bu güncellemelerden ilki ise sadece bir hafta uzağımızda olabilir.

The Verge'ün haberine göre bu güncelleme, Microsoft içerisinde "Service Release 1" (SR1) olarak adlandırılıyor. Ağustos başında yayınlanacağı söylenen bu güncelleme, işletim sisteminin kararlılığını artırma ve küçük sorunları düzeltme amacı taşıyor. Bu yüzden şimdilik yeni işlevler beklememekte fayda var. Yeni işlevler, daha önce de duymuş olduğumuz bir güncellemeyle gelecek. Ekim'de yayınlanması beklenen bu güncelleme, Microsoft içerisinde Threshold Wave 2 adıyla anılıyor.

Threshold Wave 2, entegre Skype deneyimi (mesajlaşma, telefon ve video uygulamaları dahil), Edge için eklenti desteği gibi yeniliklerle gelecek. Edge eklentilerinin JavaScript tabanlı olacağı ve Google Chrome'unkine benzer bir modele sahip olacağı söyleniyor.

Windows 10'u test eden Insider'lar, bu işlevlere daha önceden erişme imkanına sahip olacaklar. Microsoft'tan Terry Myerson, firmanın "Windows 10 için gerçekten havalı güncellemeler üzerinde çalıştığı" haberini veriyor. Bu güncellemeler arasında taşınabilir cihazlar için pil ömrü geliştirmeleri olduğu düşünülüyor.

Resimlerle: Windows 10 Mobile yapı 10162'nin duvar kağıtları!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ