MENÜ

İlk finalist Kvitova

WTA Championships İstanbul'un kraliçesi bugün belli olacak. Dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisi arasından sıyrılmayı başaran Çek raket Kvitova ile Belarus'lu Azarenka, şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

İlk finalist Kvitova

Türk tenisseverlerin ilk kez canlı olarak izleme fırsatı bulduğu, biletlerin günler öncesinden tükendiği WTA Championships İstanbul’un sonuna gelindi. Dünya sıralamasının en iyi 8 kadın tenisçinin 5 gün boyunca şampiyonluk mücadelesi verdiği dev turnuvada bugün final heyecanı yaşanacak. Wimbledon şampiyonu, 3 numaralı seribaşı, 21 yaşındaki Çek tenisçi Petra Kvitova ile 4 numaralı seribaşı, 22 yaşındaki Belarus’lu sporcu Victoria Azarenka saat 17.00’de karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Son 3 maçı Kvitova kazandı

Kırmızı Grubu, yenilgisiz lider bitiren Kvitova dün yarı final maçında Avustralyalı Samantha Stosur’ı 5-7, 6-3, 6-3’lik setlerle 2-1 yenerken, Beyaz Grubu, tek yenilgiyle zirvede tamamlayan Azarenka ise, Rus Zvonareva’yı
6-2, 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup etti ve finale çıktı. İki tenisçi de kariyerleri boyunca 5 kez karşılaştı. Bu 5 maçtan 3’ünü Kvitova kazandı. Çek raket, Azarenka’yı en son 2011 Wimbledon yarı finalinde yenmişti. Toplam 4 milyon 900 bin dolar para ödüllü turnuvayı eğer Kvitova alırsa, yenilgisiz şampiyon olduğu için 1 milyon 750 bin dolar, Azarenka’nın kazanması halinde 1 kez kaybettiği için 1 milyon 635 bin dolar para ödülü olacak.

Çiftlerde de aynı heyecan

Haberin Devamı

WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası’nda dün çiftlerde de mücadele başladı. Dünya sıralamasının ilk 4 ikilisi yarı final mücadelesi verdi. Çiftlerde ilk yarı final maçında 1 numaralı seribaşı Peschke-Srebotnik ikilisi, King-Yaroslava çiftini 2-0, diğer yarı finalde de Huber-Raymond çifti, Dulko-Pennetta’yı 2-1 yenerek, finale yükseldi. Çiftlerde bugün final saat 14.30’da oynanacak.

29 Ekim'e özel

Sinan Erdem’deki dev turnuvada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de özel bir organizasyon yapıldı. Salonda 10 bin Türk bayrağı ve 4 bin 500 Türk bayraklı tişört dağıtıldı. Bu arada top toplayıcı çocuklar da Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk bayraklı tişört giyerken, kort kenarında görev yapan özel güvenlik görevlileri de kırmızı ceket ve beyaz gömlek giydi.

Van'a 250 bin Dolar'lık yardım

TEB BNP Paribas WTA Championships Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası’nda, Van’daki depremzedeler de unutulmadı. WTA, tenisçiler ve TEB BNP Paribas, depremzedeler için 250 bin dolar bağış yaptı. Kvitova-Azarenka yarı final maçı öncesi, WTA Başkanı Stacey Allaster ve Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, üzerinde 250 bin dolar yazan temsili büyük bir çek ile basın mensuplarına fotoğraf verdi.

YORUM YAZ