MENÜ

İlk derbi Galatasaray'ın: 50-63

TKBL'de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Medical Park karşı karşıya geldi. Deplasmanda rakibini 50-63'lük skorla mağlup eden Galatasaray Medical Park sezonun ilk derbisinden galibiyetle ayrılarak yenilgisizliğini sürdürdü.

İlk derbi Galatasaray'ın: 50-63

Karşılaşma Işıl Alben ve Silva Santos'un karşılıklı basketleri ile başlarken, mücadelenin ilk 3 dakikalık bölümü 2-5'lik Galatasaray Medical Park'ın üstünlüğü ile geçildi. Sarı-Kırmızılılar, özellikle hızlı hücumlardan gelen boş turnikelerle skorda üstünlüğü ele geçirirken, ev sahibi takım da serbest atış çizgisinden kaydettiği sayılarla skor üretti. İki takımın da savunma sertliğini arttırdığı dakikalarda Sylvia Fowles ve Seimone Augustus'la ile etkili olan konuk takım, Silva Santos ve Tuğba Taşçı'nın sayılarına engel olamayınca Siyah-Beyazlılar, 12-11 öne geçti. Çeyreğin son bölümünde Melisa Can'ın turnikesi dışında sayı olmazken Galatasaray Medical Park, ilk periyodu 12-13 önde kapadı.

Haberin Devamı

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında iki takım da kolay basketler bulurken, Galatasaray Medical Park, Nihan Anaz ve Monique Currie, Beşiktaş Cola Turka da Tuğba Taşçı ve Silva Santos'la etkili oldu. Karşılaşmanın 13. dakikasını 17-21'lik skorla önde geçen konuk takım, özellikle boyalı alandan kaydettiği isabetlerle rakibinin farkı kapatmasına izin vermedi. Mola sonrası Monique Currie - Seimone Augustus ikilisinin içeriden ve dışarıdan ürettiği basketlerle 8-0'lık bir seri yakalayan Sarı-Kırmızılılar, 17. dakikada farkı çift haneli sayılara taşıdı (17-29). Hücumdaki suskunluğunu Tuğba Taşçı'nın başarılı turnikesiyle sonlandıran Siyah-Beyazlılar, Gintare Petronyte ve Monique Currie durduramayınca Galatasaray Medical Park, soyunma odasına 21-34'lük üstünlükle gitti.

Haberin Devamı

Monique Currie'nin basket faulünden gelen üç sayılık oyunuyla ikinci yarıya başlayan Sarı-Kırmızılılar'a Beşiktaş Cola Turka, Silva Santos ve Nilay Kartaltepe ile karşılık verdi. Seimone Agustus'un orta mesafeli atışlardan art arda bulduğu 6 sayı ile Galatasaray Medical Park, 24. dakikada farkı 20 sayıya çıkardı (25-45). Moladan savunma sertliğini arttırarak dönen Beşiktaş Cola Turka, Castro Marques'in boyalı alandan ve üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle 28. dakikada durumu 34-47'ye taşıdı. Çeyreğin son bölümünde iki takım da hücumda sayı bulmakta zorlanırken, final periyoduna 35-49'luk Galatasaray Medical Park üstünlüğü ile girildi.

Son periyodun ilk dakikalarında iki ekip de karşılıklı top kayıpları ve isabetsiz şut tercihleri yaparken, Castro Marques'le isabetler bulan Beşiktaş Cola Turka, 33. dakikada durumu 40-51'e taşıdı. Farkı kapatmak isteyen rakibi karşısında Seimone Fowles ve Melisa Can ikilisinin basketleri ile skor üreten Galatasaray Medical Park, Silva Santos ve Castro Marques'i durduramayınca 35. dakikada fark tek haneli sayılara düştü (46-55). Mola sonrası Sylvia Fowles'ın serbest atış çizgisinden kaydettiği sayıya Nilay Kartaltepe'nin turnikesiyle cevap veren Siyah-Beyazlılar, karşılaşmanın bitimine 3 dakika durumu 48-56'ya taşıdı. Beşiktaş Cola Turka, savunma sertliğini arttıran rakibi karşısında üst üste hücumlardan boş dönerken, son dakikalarda daha az hata yapan taraf olan Galatasaray Medical Park, karşılaşmadan 50-63'lük skorla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

DHA

YORUM YAZ