MENÜ

'İlk beş maç yeter'

Kartal'ın Portekizli çalıştırıcısı Carvalhal, yeni sezon öncesi iddialı konuştu. Deneyimli teknik adam, “Takım yüzde yüz hazır diyemem ama ilk beş maç çok önemli. Kazanırsak bizi kimse tutamaz” açıklamasını yaptı.

'İlk beş maç yeter'

Göreve geldiğinden beri yönetime her fırsatta, “Üst düzey takımlarla hazırlık maçı yapmamız gerekiyor. Hangi seviyede olduğumuzu ancak böyle anlarız” diyen Carvalhal, umduğunu bulamadı ama oldukça iddialı konuştu. İşte Carvalhal’ın o sözleri: Takım için yüzde yüz hazır diyemem. İstediğim düzeyde takımlar ile maçlar yapamadık. Bu yüzden tam kapasiteyle mücadele edemedik. Ancak lig başlıyor... İlk beş hafta bizim için çok önemli. Buradan 15 puan ile ayrılmak istiyoruz. Sonrasında zaten takım gerçek kimliğini bulacak ve bizi kimse tutamayacak. Oyuncularımdan bu süre içinde çok dikkatli olmalarını istedim. Kader haftaları değil ama, bizim adımıza bir anlamda yönümüzü belli edecek maçlara çıkacağız. Her takımı yenecek güçte yetenekli bir takımım var. Takım olarak hücum ve savunma yaparsak hem Türkiye’de hem de Avrupa’da adımızdan söz ettiririz.

Haberin Devamı

‘Yenilerin performansı belirler’

Portekizli çalıştırıcı sakat futbolculara da değinip, “Bir türlü tam kadroyla çalışamadık. Bunun tabiki sıkıntısını yaşıyoruz. Ayrıca çok kolay goller yiyoruz, zor atıyoruz. Bunları düzelteceğiz. Bebe’nin yokluğunda yeni aramıza katılan isimlerin göstereceği performans çok önemli. Ligdeki pozisyonumuzu onlar bile belirleyebilir” iddiasında bulundu.

YORUM YAZ