MENÜ

İkiz başpehlivanlar öğrencilerle buluştu

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı İsmail Balaban ve ikiz kardeşi başpehlivan Turan Balaban, Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşide Balaban kardeşler, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

İkiz başpehlivanlar öğrencilerle buluştu

İsmail Balaban, kardeşiyle birlikte yağlı güreşe geç bir yaşta başlamalarına rağmen çok çalışarak zirveye çıktıklarını söyledi.

"Güreş bizim için çıkış noktasıydı"

Profesyonel anlamda 2006’da yağlı güreşe ve düzenli antrenmanlara başladıklarını ifade eden Balaban, şunları kaydetti:

"Çok zor süreçlerden geçtik. Yağlı güreş bizim için çıkış noktasıydı aslında. Köyden ve imkansızlıklardan kurtulmamız için çıkış noktasıydı. O yüzden başarıdan başka çaremiz yoktu. Daha sonra başarılar elde etmeye başladık. 2008 yılında Antalya Konyaaltı Belediyesi bünyesine girdik. O yıllarda açık öğretimden liseye kaydolduk. Liseyi de zorluklarla bitirdik. Bu esnada güreşte başarılarımız artarak devam etti. Bu sayede kendimize yeni imkanlar oluşturduk. Çok hırslıydık ve azimliydik. Karşılaştığımız zorluklar karşısında hiçbir zaman geri adım atmadık. Eğitim hayatımıza hep önem verdik."

Balaban, sadece sporda değil, eğitim hayatında da başarılı olmak istediklerini anlatarak, "Liseyi bitirdikten sonra ben Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü, ikizim Turan da Akdeniz Üniversitesi’nde aynı bölümü kazandı. Spor hayatımızı sürdürürken üniversiteyi bitirdik ve Trakya Üniversitesi’nde yüksek lisansa başladık. Eğitim her zaman bizim içimizde olan bir şeydi ve hiçbir zaman bırakmadık. Spor eğitime hiçbir zaman engel değil ya da eğitim spora engel değil. İkisi de birlikte yürüyebiliyor. Biz bu sorunların içerisinden gelerek ikisini de başardık. İnşallah gelecek nesillere örnek olmak istiyoruz. Yüksek lisans eğitimini bitirdikten sonra inşallah üniversitede akademisyen olarak devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

"İkiz başpehlivanlar olarak tarihe geçtik"

Kırkpınar tarihine, güreşen ilk ikiz başpehlivanlar olarak geçtiklerini aktaran Balaban, "Bizim güreşe başlarken hedeflerimiz vardı. Hedefimiz ikiz başpehlivan olup tarihe geçmekti. Tarihte baba-oğul, ağabey-kardeş başpehlivanlar var ancak ikiz başpehlivan yoktu. Biz de bu ilki gerçekleştirmek istiyorduk. Bu hedefler doğrultusunda düzenli ve kararlı bir şekilde çalıştık. 656. Tarihi Kırkpınar’da bu hayalimizi gerçekleştirdik. İkiz başpehlivanlar olarak tarihe geçtik." ifadelerini kullandı.

Başpehlivan Turan Balaban ise kardeşiyle birlikte büyük zorlukları aşarak bugünlere geldiklerini belirtti.

Çok çalışarak hedefledikleri yolda gittiklerini dile getiren Balaban, "Üniversitede okurken 96 kilogramda minder güreşinde final yapmıştık. İnşallah Kırkpınar’da da final yapmak istiyoruz. Bu hedefler doğrultusunda güzel bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Bir öğrencinin, "Yenilen pehlivan güreşe doymaz mı?" sorusuna İsmail Balaban, "Rakibine yenilebilirsin. Güreş tuttuğun rakibin seni alt edebilir ama yenildiğinde oradan bir ders çıkartman lazım. Daha sonra o rakibin için daha iyi hazırlanman lazım. Yeni taktikler geliştirip ona göre çalışman lazım. O yüzden güreşe doymazsın. Yenilen pehlivan güreşe doymaz sözü, bence doğru." yanıtını verdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ