MENÜ

İkili sıkıştırma

Cholet, Erman Kunter'i bırakmamak için elinden geleni yapıyor. Efes Pilsen baskıyı artırıyor. Tecrübeli coach kararını bir iki gün içinde verecek.

İkili sıkıştırma

Avrupa’da bir takımı şampiyonluğa taşıyan ilk Türk antrenör olan Erman Kunter, paylaşılamıyor. Normal sezonu lider bitirdikten sonra bile Cholet’den ayrılmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan Kunter, şampiyonluğa ulaştıktan sonra şehirde tüm planlar değişti. Başkan Patrick Chiron, belki de takımın şampiyon olamayacağına inandığı için gelecek yılki bütçeyi belirlemişti. Ama Cholet, Paris’te Le Mans’ı yenip Euroleague’e katılma hakkını elde ettikten sonra kentte de kesenin ağzı açıldı. Efes Pilsen’le uzun süredir görüşen Erman Kunter, şampiyonluk kutlamalarının ardından Cholet yönetimi ile tekrar masaya oturdu. Sponsor gelirlerinin yükselmesinin yanı sıra Cholet başkanı Chiron, bütçeyi 1 milyon Euro artırma kararı aldı. Bu gelişmelerden sonra Kunter’in, ‘Takımdan ayrılma’ fikri de yumuşamaya başladı.

Efes’le de görüşülüyor
5 yıldır Cholet’de çalıştığını, şehrin, yönetimin kendisini çok sevdiğini dile getiren tecrübeli teknik adam, “30 Haziran’a kadar kontratım var. Kutlamalar bitti. Başkanla oturduk konuştuk. Her şeyi en ince detayına kadar inceliyoruz. İstanbul’da da temsilcilerim Efes Pilsen Kulübü ile görüşüyor. Şu an için netleşmiş bir durum yok. Bir karar da vermedim. Bir iki gün içinde durum kesinlik kazanır” ifadesini kullandı.

Gökhan German

Haberin Devamı
YORUM YAZ