MENÜ

Igor Kokoskov: Fenerbahçe harika bir kulüp

Turkish Airlines EuroLeague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko'nun yeni koçu Igor Kokoskov, anlaşmanın resmen duyurulması sonrası ülkesine açıklamalarda bulunurken Fenerbahçe'nin çok büyük bir kulüp olduğunu ve çok çabuk aldığı karara Obradovic'in de önemli destek verdiğini belirtti.

Igor Kokoskov: Fenerbahçe harika bir kulüp

Turkish Airlines EuroLeague'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko, Zeljko Obradovic'in ayrılığı sonrası başantrenörlük görevi için resmen Igor Kokoskov ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Anlaşma resmiyete kavuşmadan önce Fenerbahçe'ye ilişkin soruları, yorumları cevapsız bırakan Sırp hoca, resmi anlaşmanın duyurulması sonrası ilk kez ülkesi basınından Sportklub'a açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

'Her şey çok hızlı oldu'

Anlaşma sürecinin çok hızlı gerçekleştiğini belirten Kokoskov, "Fenerbahçe birkaç gün önce menajerimle temasa geçti. Sonra ilk görüşmeyi gerçekleştirdik, konuştuk. Görüşmeler ilerledi ve çok çabuk bir anlaşmaya vardık. Her şey çok hızlı oldu" ifadelerini kullandı.

'Hedeflerin ne olduğunu biliyoruz'

Fenerbahçe'nin hedeflerinin farkında olduğunu aktaran Sırp hoca, "Fenerbahçe harika bir takım, harika bir kulüp. Hepimiz hedeflerin ne olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe, EuroLeague'in önde gelen takımlarından biri ve yüsek hedeflere sahip. Zeljko Obradovic ile hem özel olarak hem de profesyonel anlamda olağanüstü bir ilişkimiz var. Birkaç yıl önce kendisine İstanbul'da misafir olma fırsatı buldum. Fenerbahçe'nin yapısını gördüm. Kulüpte birçok insan tanıyorum. Ne karmaşık ne de zor bir karar oldu" dedi.

Haberin Devamı

'Zeljko benim akıl hocamdır'

Sacramento Kings'te birlikte çalıştığı Bogdan Bogdanovic ve Zeljko Obradovic'in kararına ilişkin düşüncelerine de değinen başarılı koç, "Onlar benim çok sevdiğim dostlarım ve kararımda büyük destek sağladılar. Şimdi Bogdan ile çalışıyorum. Zeljko ise benim hayat ve koçluk adına akıl hocamdır. Her ikisi de Fenerbahçe'de iz bırakıp en olumlu şekilde ayrıldılar. İkisi de aldığım karar konusunda çok olumlu yaklaştılar" ifadelerini kullandı.

2000'den bu yana NBA'de aldığı görevler sonrası Avrupa'ya dönüşünü değerlendiren Kokoskov, "Bir sürpriz gibi görülebilir ama modern basketbol dünyasında artık oyuncuların ve antrenörlerin dolaşımı bu şekilde... NBA'e 20 yıl önce geldiğimde böyle değildi. Şimdi bu bir geri dönüş yolculuğu değil çünkü Avrupa ile NBA arasındaki dinamikler değişti. NBA'de de artık EuroLeague ve Avrupa basketbolunu takip ediyoruz. Bu konuda bilgimiz var. Bu ortam değişti" dedi.

'Teknik ekip konusunda çalışıyoruz'

Teknik ekip konusunda ayrıntılı karar vermek için yeterli zaman olmadığını belirten Kokoskov, "Üzerinde çalışıyoruz. Çok uğraştığımız ciddi bir konu bu. Belirttiğim gibi her şey çok çabuk oldu ve önümüzdeki günlerde sadece daha derin konular üzerinde çalışmaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sırbistan Milli Takımı'nda göreve devam

Fenerbahçe'deki görevinin Sırbistan Milli Takımı'ndaki başantrenörlük serüvenine engel olmayacağını belirten koç, "Milli takım benim önemli bir parçam, zevkim, duygum... Bu anlamda hiçbir şey değişmedi ki bir gecede de değişmez. Bu bir iş değil. Mümkün olduğu kadar milli takımı temsil etmek için tüm enerjimi ve çabamı vereceğim. Şu anda duruma ilişkin çok şey bilmiyoruz. Ana problem hala virüsle savaşıyor olmamız. Fenerbahçe'nin milli takım çalıştırmama yönelik olumsuz bir düşünceye sahip olmaması ve çok uluslu oyunculardan kurulu takımda birçok oyuncunun milli takımlarında oynaması nedeniyle benim durumum ile ilgili bir değişim olmadı" dedi.

YORUM YAZ