MENÜ

Hüseyin Eroğlu: 1-0'ın avantajı çok önemli

TFF 1. Lig'de Play-Off yarı final ilk maçında Altınordu, evinde Yılport Samsunspor'u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. Eroğlu, "Oyuncularıma güveniyorum. Gerçekten iyi bir sezon geçirdik, iyi noktalayacağımızı düşünüyorum. 1-0’ın avantajı çok önemli, bunu en iyi şekilde kullanma hedefindeyiz." dedi.

Hüseyin Eroğlu: 1-0'ın avantajı çok önemli

Eroğlu'nun maçın ardından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Haberin Devamı

"Play-Off’un ilk maçını 1-0 kazandık. Maçtan önceki hazırlığımızda rakibin hücumsal anlamda etkili oyuncularına karşı önlem almayı çalıştık. Özellikle alan bırakmamak, takım savunmasını iyi yapmak ve bölüm bölüm de topa sahip olmaktı. Maçın 30 dakikalık bölümünde bunu gerçekleştiremedik. Rakibin yaptığı ön alan baskısında oyun kurmakta zorlandık. İster istemez oyunun hakimiyeti rakipteydi. Hakim de görünseler net pozisyonları yoktu. İlk yarının son 10-15 dakikalık bölümünde dengeyi kurduk.

Rakibin artık belli bir dakikadan sonra belki havanın sıcaklığı belki de sezon sonunun getirdiği bir yorgunluk da olabilir, biraz düşmeye başladı. O dakikalarda bizim hücum etkinliğimiz arttı. Ceza sahası girişlerinde 1-2 pozisyonumuz vardı değerlendiremedik. Son kilit pası atamayınca da ilk yarıda gol bulamadık. İkinci yarıda tempo ve coşkumuzu artırarak da rakibin pas oyununu bozmayı başardık. Özellikle gole kadar olan bölümde etkiliydik. Topa sahip olduğumuz bölümler rakip için de sıkıntıydı. Samsunspor’un öndeki oyuncularının becerisi önemli, bu anlamda takım savunmamızın iyi olması rakibin son bölüme kadar net pozisyonları yoktu. Sadece gelen uzun toplarla 1-2 pozisyon buldular. Bu tip maçlarda gol yememek önemli ve atılacak her gol birer avantaj. Golü bulduktan sonra da gol yememe adına başarılı bir takım savunması yaptık. Enis’i değiştirdikten sonra Ahmet İlhan da sakatlandı bir anda kurgumuz değişti.

Haberin Devamı

Fakat her oyuncum bu kurguyu ezbere biliyor. Sahada görevlerini ezbere biliyorlar. Oyun sistemleri üzerinden bizi bu sene başarıya getiren farklı farklı sistemleri en iyi şekilde uygulayan bir takımız. 10 kişi kalsak da rakibin penaltı dışında net pozisyonu yoktu. Gol yemeden tamamlamak bizim için mutluluk verici. Penaltıdan sonra da gol olmaması motivasyonumuzu artırdı. 1-0 ilk aşamayı kazandık. Şimdi 3 gün sonra Samsun’a gideceğiz. Çok iyi dinlenip, en iyi şekilde hazırlanıp orada da ikinci yarıyı oynamak zorundayız. Oyuncularıma güveniyorum. Gerçekten iyi bir sezon geçirdik, iyi noktalayacağımızı düşünüyorum. 1-0’ın avantajı çok önemli, bunu en iyi şekilde kullanma hedefindeyiz.”

Haberin Devamı

DHA

YORUM YAZ