MENÜ

Hürser Tekinoktay resmen Beşiktaş başkan adayı

Beşiktaş'ta 5 Mayıs'ta yapılacak olan çoğunluk sağlanmadığı takdirde 12 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçim öncesinde Hürser Tekinoktay hem gerekli imza sayısını topladı hem de açtığı dava sonucunda Divan Kurulu'nun kabul etmediği 270 imzalı dilekçeyi mahkeme kararıyla onaylattı. Beşiktaş Kulübünde gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulda başkan aday olan Hürser Tekinoktay, tüm camianın seçime gelmesini istedi.

Hürser Tekinoktay resmen Beşiktaş başkan adayı

Beşiktaş Kulübü'nde gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulda, mevcut başkan Fikret Orman'ın yanı sıra Hürser Tekinoktay gerekli imzaları toplayarak adaylıklarını resmileştirdi.

Haberin Devamı

Tekinoktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı zorlu sürecin ardından adaylığını resmiyete kavuşturduğunu belirterek, "Tüm Beşiktaşlıları 116 yıllık teamüllere sahip çıkması için sandığa çağırıyoruz. Seçimin yüksek katılımla olmasını istiyoruz" dedi.

Kongre üyelerinin seçime gelirken oy kullanabilecek başka kişileri de sandığa getirmesi için çalışmalarını isteyen Tekinoktay, "Bu kadar hadisesi ve ilginç gelişmeleri olan seçimde en yüksek katılımı bekliyoruz. Son 20 yılda hiçbir kulüpte böyle bir olay yaşanmamıştır." diye konuştu.

Başkan adaylığı için topladıkları ve kargo yoluyla gönderdikleri bazı imzaların divan kurulu tarafından kabul edilmediğini hatırlatan Tekinoktay, bu imzaları mahkeme kararıyla işleme koydurduklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Adayların saygı ve dürüstlük çerçevesinde hizmet vermesi gerektiğini anlatan Tekinoktay, "Benim adaylığımdan veya başkanlık rekabetinden ziyade hukuksuz bir dayatmanın olmaması gerektiğine dair mahkeme kararıyla çıkan hükümdür. Bunu mahkeme kararıyla yapıyor olmamız üzücüdür. Mahkeme, divan kurulu tarafından kabul edilmeyen, kargo tutanakları olan, devlete vergileri ödenmiş resmi evraklarla reddedilen imzalarımızın işleme konulmasını istedi." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAZ