MENÜ

Hızlı ve şanslı

8 yıl aradan sonra yeniden dünyaca ünlü pilotlara ev sahipliği yapan Türkiye, Dünya Ralli Şampiyonası’na zorlu parkuruyla yeni bir soluk getirdi. Organizasyonda ayrıca şampiyon sporcuya verilen ödülle bir ilk yaşandı.

Hızlı ve şanslı

Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 10. ayağıyla 8 yıl aradan sonra yeniden dünyaca ünlü pilotlara ev sahipliği yapan Türkiye, organizasyonu heyecan dolu yepyeni bir parkura taşıdı. Marmaris merkezli olarak Muğla ve çevresinde gerçekleştirilen şampiyonada 4 gün boyunca dünyaca ünlü pilotlar, yeşil ve mavinin buluştuğu bölgede otomobil tutkunlarına heyecanlı anlar yaşattı. Tamamen yeni bir parkur olarak WRC takvimine çok uzun bir aradan sonra eklenen ilk yarış olmasının yanı sıra her türlü sürprize gebe, tozlu, mıcırlı, zaman zaman taşlı ve kaygan yollar ile keskin virajlar, 22 ülkeden 68 otomobil ve 136 sporcunun hiç alışık olmadıkları bir mücadeleye girmesini sağladı.

Haberin Devamı

‘Bebe’ yatında parti verecek

Organizasyon sadece zorlu parkuruyla değil ayrıca kazananlara verdiği ödülle de bir ilke imza attı. Türkiye Rallisi’ni Toyota Gazoo ile yarışan Ott Tanak kazanırken ayrıca özel bir yat turu tatil ödülünün de sahibi oldu. Zorlu bir parkur sonrası kazandığı yat tatilinin hazırlıklarına girişen Tanak, ‘Bebe’ adlı 47 metrelik lüks motor yatta, ailesiyle birlikte 1 hafta boyunca yarışın yorgunluğunu atmaya çalışacak. Tanak, ailesi ve arkadaşlarıyla yatta parti düzenleyecek. Yaklaşık 17 milyon değerine sahip olan özel yapım olan ‘Bebe’ adlı yat, içerisinde yüzme havuzu, jakuzi, klima, kablosuz internet ve klima gibi birçok özellik bulunuyor ve 12 kişi konaklayabiliyor. Haftalık kirası yaklaşık 200 bin Euro (1.4 milyon TL) değerindeki özel yat tatili, aynı zamanda organizasyonda bir ilk oldu.

YORUM YAZ