MENÜ

Hikmet Karaman'dan Fenerbahçe'li Lincoln Henrique'ye büyük övgü

Hikmet Karaman, Rizespor’dan eski öğrencisi olan Lincoln’ü FANATİK’e değerlendirdi: “Gremio, en önemli yeteneği olarak gördüğü Lincoln’ü bize kiralarken birçok araştırma yapmıştı. Onu getirdiğimizde oyuncuyu tanıyanlar, bu transfere çok şaşırdı. Lincoln müthiş bir yetenek, çok klas bir futbolcu. Fenerbahçe’de Jesus’la birlikte seviye atlayacaktır”

Hikmet Karaman'dan Fenerbahçe'li Lincoln Henrique'ye büyük övgü

“2017’de Rizespor’la 1. Lig’de mücadele ederken Gremio’da Lincoln’ü izleyip, transfer etmek için girişimlere başladım. O dönemde takımın en önemli genç yeteneğiydi. Bu nedenle bize gönderme konusunda çekinceleri vardı. Bizzat ben görüştüm. Beni de araştırdılar ve sonunda kiralamayı başardık. O dönemde fazla bilinen bir oyuncu değildi, ancak Lincoln’ün yeteneklerini bilenler transferi gerçekleştirmemize çok şaşırdı, ‘Bu oyuncuyu nasıl getirebildiniz’ dedi. Lincoln müthiş yetenekli bir oyuncu. Rizespor’da beklenen etkiyi yapmamasının en önemli nedeni henüz 17 yaşında buraya gelmesi ve ligin sertliğine adapte olmakta zorlanmasıydı.”

Haberin Devamı

‘Büyük katkı sağlar’

“Portekiz’de kendini buldu ve yeteneklerini gösterdi. Hâlâ genç, 23 yaşında. Fenerbahçe ve Jorge Jesus, bir sonraki seviyeye çıkması, patlama yapması açısından önemli bir şans. Fenerbahçe çok klas bir oyuncuyu kadrosuna kattı. Duran top etkinliği, yüksek tekniği, paslarıyla arkadaşlarını kolayca pozisyona sokmasıyla takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.”

YORUM YAZ