MENÜ

Hidayet Türkoğlu: Telefonum açık görevden kaçmam

Turgay Demirel'in Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlık görevini 30 Mart'tan itibaren bırakacağını açıklaması üzerine gözler seçime çevrildi. NBA'deki Türk yıldız Hidayet Türkoğlu da “Büyüklerim başkanlık için beni uygun görürse neden olmasın” diyerek görev için yeşil ışık yaktı.

Hidayet Türkoğlu: Telefonum açık görevden kaçmam

FIBA Avrupa Başkanı, FIBA Dünya Başkan Yardımcısı Turgay Demirel’in Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlık görevini 30 Mart’tan itibaren bırakacağını açıklaması sonrası, seçimde kimin başkanlık koltuğu için aday olacağı merak konusu oldu. Seçime kadar geçici Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığını Harun Erdenay üstlenirken, NBA’deki Türk yıldız basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu da yaptığı açıklamalarıyla, bu görev için hazır olduğunun sinyalini verdi.

‘Onur duyarım'

Haber müdürümüz Mehmet Demircan ve yazarımız Tunç Kayacı’ya konuşan Hido şunları söyledi: “Büyüklerim başkanlık için beni uygun görüp isterlerse tabii ki, NBA’deki 15 yıllık bilgi birikimini ülkem için aktarmaya hazırım. Burada bana basketbolu bıraktıktan sonra çok cazip ve uygun teklifler var. Rahat bir şekilde profesyonelce hayatımı ailemle devam ettirebilirim. O göreve kendim talip olamam. Telefonum açık, layık görürlerse seve seve gelirim. Onur duyarım.” Bu arada özerk federasyonların, mevcut başkanın ayrılmasından itibaren 60 gün içinde seçime gitmesi gerekiyor. Öte yandan Milli takım formasını emekliye ayıran Hidayet Türkoğlu NBA’de takımı Clippers’ın Charlotte Hornets’ı 99-92 yendiği maçta 21 dakika sahada kaldı, 6 sayı üretti.

Mehmet Demircan-Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ