MENÜ

"Heyecanla bekliyorum"

Fenerbahçe Ülker'in oyun kurucusu Barış Ermiş, takımın yeni başantrenörü Zeljko Obradovic'in kendisine heyecan verdiğini söyledi.

"Heyecanla bekliyorum"

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’na katılacak A Milli Takım kadrosunda yer alan Barış Ermiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Obradovic’in tartışmasız Avrupa’nın en büyük antrenörü olduğunu savunarak, "Avrupa’nın en iyi hocasıyla çalışacağım, ondan öğreneceğim çok şey vardır. Heyecanla bekliyorum" dedi.

Kendisinin oyun kurucu olarak ikili oyunları sevdiğini vurgulayan milli oyuncu, "Topu dağıtma ve asist yapma özelliğine sahibim. Obradovic, bundan önceki sistemlerde hep iyi oyun kurucularla oynadı. Bir oyun kurucu daha olacak. Milos Teodosic’in ismi geçiyor" diye konuştu.

"Doğru kimya kurulduğunu düşünüyorum"

Fenerbahçe Ülker olarak geçen sezon da kaliteli bir kadroya sahip olduklarını kaydeden Barış Ermiş, şunları söyledi:
"Ancak kimyayı oturtamadığımız için istediğimiz sonucu alamadık. Güzel sezon geçiremedik. Bütün taraftarlarımızı hayal kırıklığına uğrattık. Biz de çok üzüldük. Avrupa’nın en büyük antrenörünün gelmesiyle birlikte yeni transferler oldu. Bunlar bizi heyecanlandırıyor. Şu an için bu isimler geldi diye hemen ’final oynayacağız, şampiyon olacağız’ demek hayalperestlik olur. Sporda maalesef böyle bir gerçek var. Ama Dörtlü Final oynamak ve şampiyon olmak için doğru kimya kurulduğunu düşünüyorum."

Beko Basketbol Ligi’nin de çok kalite kazandığını anlatan sarı-lacivertli oyun kurucu, "Galatasaray çok kaliteli kadroya sahip, geçen sezonun şampiyonu. Türk Telekom da ciddi transferler yaptı. Banvit istikrarını koruyor. Her sezon olduğu gibi Türkiye ligi çok kaliteli geçecek" ifadelerini kullandı.

"Milli takımda kimyayı oturtabilirsek başarı alacak güce sahibiz"

Barış Ermiş, A Milli Takım olarak kaliteli bir kadroya sahip olduklarını ve takım kimyasını oturtmaları halinde hedeflerine ulaşabileceklerini dile getirdi.

Hazırlık sürecindeki öncelikli amaçlarının takım olgusunu oluşturmak olduğunu anlatan milli oyuncu, "İyi oyuncularımız var. Ersan İlyasova ve Ömer Aşık gelecek. İyi takım kimyayla oluyor. Onu oluşturmaya çalışıyoruz. O olduktan sonra Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını almak herkesin hedefi. İlk 6’ya girmeyi çok istiyoruz. Sonrasında bir madalya neden olmasın. Takım kimyasını oturtmamız halinde o güce sahibiz" şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyonası’nın en ciddi turnuvalardan biri olduğunu belirten Barış Ermiş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası’nda daha ciddi turnuva. Dünya Şampiyonası’na zayıf takımlar da gelebiliyor. Avrupa Şampiyonası’nda en üst noktayı hedefleyen takımlar mücadele ediyor. Güçlü bir grupta yer alıyoruz. İlk 6’ya kalıp madalya almak istiyorsanız önce gruptan iyi şekilde çıkmalısınız. Bormio’daki ilk dönem çalışmaları zor geçti. Kondisyon ağırlıklı bir kamp oldu. Sakatlık olmaması sevindirici. İstanbul’da ağırlıklı olarak basketbol çalışmaları yapıyoruz. Önümüzde uzun bir zaman var. En iyi şekilde ve tam kadro şampiyonaya hazırlanmak istiyoruz."


AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ