MENÜ

"Hesaplarımız 2010 Mayıs'a göre"

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, ligde tüm hesaplarını 2010 mayıs ayının son gününe göre planladıklarını belirterek, "İnanıyoruz ki o gün Ali Sami Yen'de kupayı biz kaldıracağız" dedi.

"Hesaplarımız 2010 Mayıs'a göre"

Başkan Polat, Galatasaray TV’ye verdiği röportajda, ligin 11 haftasının bittiğini dile getirerek, "Genel bir değerlendirme yaparsak, biz dokuz Avrupa Kupası, 11 lig maçı, bir de Türkiye Kupası maçı oynadık. Yani Türkiye’de 12 maç oynadık ligimiz ve kupamızda. Bunlarda iki mağlubiyet ve bir beraberliğimiz var. Bu, aslında Galatasaray için büyük bir kayıp. Bu kadar beklemiyorduk" diye konuştu.

Avrupa kupalarında yenilgilerinin bulunmadığını ve grup lideri olarak yarın Bükreş’e gideceklerini hatırlatan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yedi haftanın sonunda namağluptuk. 8. haftada berabere kaldık ki Fenerbahçe’yle de puan puana beraber gidiyorduk. Bir hafta geçti ve mağlup olduk. Sekiz günde beş puan kaybettik. Fenerbahçe’nin beş puan arkasında kaldık. Sekiz günde beş puan... Bu, şu anlama geliyor; Önümüzde daha çok sekiz günler var. Önümüzde 20’den fazla maç var. Daha bu ligin içinde çok şey değişebilir. Ben takımıma çok güveniyorum. İyi bir takımımız olduğunu düşünüyorum. Sezona çok erken başladık ve bunun sıkıntılarını yaşıyor olabiliriz."

"Biz hesabımızı uzun vadeli yapıyoruz" diyen Adnan Polat, şunları söyledi:

"Biz hesabımızı mayıs ayının son gününe göre yapıyoruz ve inanıyoruz ki o gün Ali Sami Yen’de kupayı biz kaldıracağız. Haldun Üstünel de bunu dile getirdi. Bütün birimlerimizle gayret gösteriyoruz. Taraftarımıza burada çok ihtiyacımız var. Tabii ki mağlubiyetler moralimizi bozuyor. En çok üzülenler, işin içinde olanlar. Üzüntüyle yaşamamız mümkün değil, önümüze bakmalıyız. Taraftarımızın bizi yalnız bırakmaması lazım. Sezon başında taraftar şahaneydi. En son maçta tribünlerin bir kısmının boş olması biraz Fenerbahçe’ye yenilmemizin üzüntüsünden dolayıdır. Hava şartlarının kötü olmasından dolayı gelmediklerini düşünüyorum. Taraftar bizim Galatasarayımızın ruhudur. Bizi yalnız bırakmasınlar."

"ARDA’YA BİRAZ DAHA ANLAYIŞLI VE TOLERANSLI DAVRANMALIYIZ"
Başkan Polat, son haftalarda eleştirilere maruz kalan Arda’ya da sahip çıktı. Arda’nın hep gündemde olduğunu kaydeden Adnan Polat, "Arda, sezon başladığından beri Türkiye, Avrupa ve milli maçlarla birlikte 25 maç oynamış. Arda da bir insan neticede. Diğer futbolcuların bir sezonda oynadığını üç ayda oynadı. Biraz daha anlayışlı ve toleranslı davranmalıyız. Bu, uzun soluklu bir iş ve futbol müsabaka bazında değerlendiriliyor. Ya göklere çıkarıyor, ya yerin dibine batırıyor insanlar" ifadelerini kullandı.

"BİZ BU MAÇA GİDECEĞİZ"
Başkan Polat, Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer’in "Galatasaray maçına çıkmayacağız" şeklindeki sözleriyle ilgili görüşlerini de açıklarken, "Biz bu maça gideceğiz" dedi.

Kulüpler Birliği’nin bu konuyu da tartışacağı yarınki toplantısına, Bükreş’e gidecek olmaları nedeniyle katılamayacaklarını kaydeden Polat, "Diyarbakırspor kulübü başkanı, o kadar sıkıldığı ve o kadar bunaldığı için bu şekilde bir söylemde bulunmak zorunda kaldı. Bunalmakta haklı, çünkü haksız yere Diyarbakırspor’a ithamlarda bulunuldu. Diyarbakır, Türkiye’nin en nadide kentlerinden biridir. Oradakiler de bizim insanımızdır. Bu şekildeki tezahüratları asla kabul etmiyorum. Türkiye’nin barışa ihtiyacı olduğu şu günlerde, taraftarlara daha sorumlu hareket etmesi çağrısında bulunuyorum buradan. Biz bu maça gideceğiz. Gitmekten de büyük mutluluk duyduğumu belirteyim" şeklinde konuştu.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer’e bir çağrıda bulunan Adnan Polat, şunları söyledi:
"Davalarında ve tepkilerinde haklı olmalarına rağmen yapmak istedikleri yöntemi yanlış buluyorum. Bu şekilde hareket ederek provokasyon yaratmak isteyenlere yardımcı oluyorlar farkında olamadan. Onun için kararlarından bir an önce dönmelerini ve sporu siyasetin dışında tutmak için gayret göstermemiz gerektiğini söylüyorum ve en kısa sürede de bu kararlarını değiştirmelerinin hem Türkiye hem Türk sporu hem Diyarbakırspor için, herkes için hayırlı ve faydalı olacağını düşünüyorum. İnanıyorum ki sağduyuyla hareket edecekler ve kararlarını vereceklerdir."

Başkan Adnan Polat, Ercan Saatçi ile Metin Özülkü’nün, bir programın çekimlerinde Galatasaray’a küfür ettiklerinin ortaya çıkmasıyla ilgili soru üzerine de şunları dile getirdi:
"Konuyla ilgili zaten biz, internet sitesinde görüşlerimizi bildirdik. Galatasaray taraftarına, camiasına küfür edildi, ama olay öyle bir hale getirildi ki hep ’Bu haber özele girer, nereden sızdı’ deniliyor. Nereden sızmışsa sızmış onu bilmiyorum, ama bu konuyla ilgili olarak Galatasaray TV’de çalışan arkadaşlarımız suçlanıyor. Böyle bir suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum."

Olayın hukuksal yönünün devam ettiğini belirten başkan Polat, "Bu konuyu şahsen şu an kapatmak istiyorum. Bizim bu dönemde de, geçtiğimiz bir buçuk senede de Fenerbahçe Kulübü’yle herhangi bir ihtilafımız olmadı. Farklı görüşlerde olduğumuz, farklı şekilde algıladığımız konular oldu tabii ki, ama bir ihtilafımız, bir sürtüşmemiz olmadı. Dilerim bundan sonra da olmaz" dedi.

"BÜKREŞ’E İŞİ BİTİRMEYE GİDİYORUZ"
Adnan Polat, UEFA Avrupa Ligi’nde perşembe günü Dinamo Bükreş ile seyircisiz maçta karşı karşıya gelecek olmalarının bir avantaj olduğunu, oraya "İşi bitirmeye" gideceklerini söyledi.

Gruptan lider olarak çıkmak istediklerini kaydeden Polat, "Bunun bize ekonomik katkısı var. Grup lideri olarak çıkınca öteki turda daha kolay rakipler geliyor. Takım çok disiplinli ve iyi çalışıyor. İnşallah oradan galibiyetle geri döneceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ