MENÜ

HES kodu nedir, nereden ve nasıl alınır? HES kodu ne işe yarar? HES kodu ile nasıl seyahat yapılır?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” ve “Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu” konulu iki ayrı genelge gönderdi. Şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki kamu, özel tüm konaklama tesislerine kabullerde HES kodu zorunluluğu getirildi. Kovid-­19 tanılı ya da temaslısı olanların varsa kişiselleştirilmiş seyahat kartları, izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak. Bu açıklama sonrası internette en çok konuşulan konuların başında HES kodu uygulaması oldu. HES kodu uygulamasının nasıl alınacağı internette günün konusu oldu. Peki, HES kodu nedir, nereden ve nasıl alınır? HES kodu ne işe yarar? HES kodu ile nasıl seyahat yapılır? Detaylar haberimizde.

HES kodu nedir, nereden ve nasıl alınır? HES kodu ne işe yarar? HES kodu ile nasıl seyahat yapılır?

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” ve “Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu” konulu iki ayrı genelge gönderdi. Şehir içi toplu ulaşım araçlarında, kişiselleştirilmiş akıllı seyahat kartı kullanılan şehirler ile ülke genelindeki kamu, özel tüm konaklama tesislerine kabullerde HES kodu zorunluluğu getirildi. Kovid-­19 tanılı ya da temaslısı olanların varsa kişiselleştirilmiş seyahat kartları, izolasyon süresi boyunca otomatik olarak askıya alınacak.

Haberin Devamı

Bu açıklama sonrası internette en çok konuşulan konuların başında HES kodu uygulaması olmuştu. Peki, HES kodu uygulaması nedir? HES kodu uygulaması nasıl alınır? İşte HES kodu ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

HES kodu nedir?

Kişiye özel üretilecek HES kodunun bilet üzerine eklenmesi 18 Mayıs 2020 tarihi itibariyle zorunlu hale getirildi. HES kodu sorgulaması için HES kodu ile birlikte yolcu kimlik numarası (TCKN, Pasaport vb.), iletişim bilgisi (telefon ve e-mail alanlarının her ikisi de) ve doğum tarihi zorunlu alanlar olarak doğru ve eksiksiz olarak girilecek.

HES kodu nereden ve nasıl alınır?

HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden ‘HES kodu işlemleri' bölümüne girilerek alınabilecek. HES Kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

Haberin Devamı

Hayat Eve Sığar uygulaması nedir, nasıl çalışır?

Telefonla corona virüsü vaka takibine olanak sağlayacak olan Hayat Eve Sığar Uygulaması üç operatör ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) iş birliğiyle ortaya çıktı.

YORUM YAZ